Előfizetői tartalom

Erősített a szlovák üzemanyagpiacon a Mol-leány

Portfolio
A szlovákiai üzemanyagpiac bővüléséből a Slovnaft az átlagnál többet profitált, miután annál gyorsabban növekedett. A nagykereskedelmi piacon megtartották a piacvezető pozíciót, a kiskereskedelmin pedig 33-34 százalékon áll - mondta el a Világgazdaságnak Világi Oszkár, a Mol-csoport innovatív üzletágak és szolgáltatások ügyvezető igazgatója, a Slovnaft elnök-vezérigazgatója.

A lapnak adott interjúban Világi elmondta még, hogy tavaly nagyon jó éve volt a pozsonyi finomítónak, 85-ről 87 százalékra növelte az előállított termékeken belül a fehérek, azaz az üzemanyag jellegű, nagyobb értékű termékek arányát a kisebb értékű feketék rovására - mondta. A Slovnaftnál feldolgozott alapanyag kizárólag importból érkezik, miután a társaságnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés