Előfizetői tartalom

Eddig jól tartotta magát a magyar részvénypiac - Meglesz a böjtje?

Portfolio
A Moody’s a hitelminősítők közül elsőként a befektetésre nem ajánlott kategóriába vágta a magyar adósság besorolását. A forint jelentős mértékben gyengült a lépés hatására és vélhetően az utóbbi hetekben relatíve stabilnak mondható hazai részvénypiac is csökkenéssel reagál majd a bejelentésre. Megvizsgáltuk, milyen teljesítményt mutatott az utóbbi egy évben a magyar tőzsde és a főbb részvények a régiós szektortársakhoz képest.

Az MSCI Hungary index az utóbbi egy évben a régiós piacok közül a rosszabb teljesítményt mutatók közé tartozott, bár a török és az osztrák piacok még nálunk is nagyobbat estek. Az utóbbi hetekben ráadásul a hazai részvénypiac relatíve jól tartotta magát, hiszen az osztrák mellett (ahol az európai adósságválság a hozamok emelkedésén keresztül elkezdett begyűrűzni)...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés