Eséssel zárta a hét utolsó napját a BUX Percről-percre

2019. február 8. 17:16    
nyomtatás
 
Estek az ázsiai tőzsdék pénteken, miután a befektetőket a globális gazdaság lassulása mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusával kapcsolatos hírfolyam aggasztotta, a pénteki kereskedés második felében az irányadó európai részvényindexek is lejjebb kerültek, míg a borús részvénypiaci hangulatban a tengerentúli tőzsdék is estek a pénteki kereskedés első felében. A magyar tőzsde eséssel zárta a pénteki kereskedést, a hazai blue chipek közül a Mol teljesített a leggyengébben.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Eséssel zárta a hét utolsó napját a BUX 2019.02.08 17:16

Eséssel zárta a pénteki kereskedést a magyar tőzsde, a BUX 469 pontos mínusz mellett 1,2 százalékkal került ma lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 0,1 százalékos emelkedés után 469,5 forinton zárt, míg a Richter 0,5 százalékkal került feljebb, a gyógyszergyártó papírjai 5565 forinton zártak. Az OTP mindemellett 1,1 százalékos esés után 11 270 forinton zárt, míg a Mol nagyot esett, az olajcég papírjai 2,7 százalékos esés után 3160 forinton búcsúztak a pénteki kereskedéstől.

Eséssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken 2019.02.08 15:39

A pénteki kereskedés második felében ismét lejjebb kerültek az irányadó európai részvényindexek, a tengerentúli piacnyitás után az amerikai tőzsdék is lejjebb kerültek, miután a piaci szereplők a globális gazdaság lassulása mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa miatt aggódtak. A hangulatot a Fehér Ház gazdasági főtanácsadójának korábbi nyilatkozata árnyékolta be, miután Larry Kudlow szerint az Egyesült Államok és Kína jelentős távolságra van a kereskedelmi megállapodástól. A befektetőket mindemellett az amerikai elnök szavai is óvatosságra inthették, miután Donald Trump csütörtökön azt nyilatkozta, hogy a kereskedelmi megállapodás márciusi megkötésének határideje előtt nem tervez találkozót a kínai elnökkel. A pénteki piacnyitástól távolodva a tengerentúli tőzsdék mérsékelt mínuszban járnak, az S&P500 0,3 százalékos esése mellett a Dow 0,4 százalékkal került ma lejjebb.

Emelkedik a Ceconomy árfolyama 2019.02.08 10:06

Mozgalmasan alakult a tavalyi év Media Markt anyacégénél, a Ceconomynál, miután a társaság vezérigazgatója októberben távozott a társaságtól, amelyet követően az ő posztját elfoglaló pénzügyi igazgató is elhagyta a céget, míg a társaság legutóbbi gyorsjelentését is kifejezetten csalódottan fogadták a befektetők, a Ceconomy részvényei tavaly 75 százalékkal kerültek lejjebb.

A társaság első negyedéves számai azonban pozitív csalódást okoztak, a miután a cég bevétele az első negyedévben 1,7 százalékkal 6,8 milliárd euróra emelkedett, felülteljesítve ezzel a Reuters által összeállított elemzői várakozásokat. A Ceconomy mindemellett megerősítette a teljes pénzügyi évre vonatkozó eredményvárakozásait, amit kedvezően fogadtak a piaci szereplők, a Ceconomy árfolyama valósággal szárnyal pénteken, a társaság részvényei 15 százalékkal kerültek ma feljebb.

Nagy esés után iránykereséssel indult a pénteki nap az európai tőzsdéken 2019.02.08 09:39

Nagyot estek csütörtökön az európai tőzsdék, a befektetők a növekedési kilátások romlása miatt aggódtak, miután az Európai Bizottság a három hónappal ezelőtt mondott 1,9 százalékról tegnap 1,3 százalékra vágta vissza az eurózóna idei GDP-növekedési előrejelzését, főként a német, holland és olasz prognózisának határozott rontása miatt.

A növekedési félelmek mellett a piaci szereplőket az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa is aggasztotta, miután Donald Trump csütörtökön arról beszélt, hogy a kereskedelmi megállapodás márciusi megkötésének határideje előtt nem tervez találkozót a kínai elnökkel, míg Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója tegnap úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok és Kína "méretes távolságra" van még a kereskedelmi megállapodástól. A tengerentúli tőzsdék 0,9-1,2 százalékos eséssel zárták a tegnapi napot, míg Ázsiában is estek a tőzsdék pénteken, a Nikkei 2 százalékos esése mellett az ünnep után újranyitó hongkongi börze 0,2 százalékkal került lejjebb.

Az irányadó európai részvényindexek a pénteki piacnyitást követő bizonytalanság után lejjebb kerültek, a CAC40 néhány pontos csökkenése mellett a spanyol IBEX 0,5 százalékot esett, míg a DAX 0,1 százalékkal került lejjebb.

Eséssel indul a hét utolsó napja a magyar tőzsdén 2019.02.08 09:05

Eséssel indul a hét utolsó napja a magyar tőzsdén, a BUX 172 pontos mínusz mellett 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Richter kivételével esnek. A Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, az OTP 0,4 százalékos esése mellett a Mol árfolyama 0,8 százalékkal került lejjebb a pénteki piacnyitás után.

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a pénteki kereskedés Európában 2019.02.08 08:37

Mi történik a tőzsdéken?

  • Eséssel indult a csütörtöki kereskedés a tengerentúli tőzsdéken, a befektetőket ismét a kereskedelmi háborús feszültség fokozódása aggasztotta, miután Larry Kudlow, a Fehér Ház gazdasági főtanácsadója tegnap úgy nyilatkozott, hogy az Egyesült Államok és Kína "méretes távolságra" van még a kereskedelmi megállapodástól. A nap végére az amerikai részvényindexek ledolgoztak egy keveset a korábbi mínuszokból, a Dow végül 221 pontos esés mellett 0,9 százalékkal került lejjebb, az S&P500 0,9 százalékos eséssel zárta a csütörtöki kereskedést, míg a Nasdaq 1,2 százalékos emelkedéssel fejezte be a hét negyedik napját.

  • Ázsiában esnek a tőzsdék a hét utolsó napján, a piaci szereplők globális gazdaság lassulása mellett az USA és Kína kereskedelmi konfliktusa miatt aggódtak, miután Donald Trump csütörtökön arról beszélt, hogy a kereskedelmi megállapodás márciusi megkötésének határideje előtt nem tervez találkozót a kínai elnökkel. A Nikkei 2 százalékkal került lejjebb, míg az ünnep után újranyitó hongkongi tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb. Ázsia más részein is borús hangulatban telt a pénteki kereskedés, dél-koreai Kospi 1,2 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,1 százalékkal került lejjebb.

  • Az európai tőzsdék csütörtöki esésével párhuzamosan a magyar tőzsde is lejjebb került tegnap, a hazai részvényindex eséssel zárta a hét negyedik napját, a BUX 424 pontos mínusz mellett 1 százalékkal kerültek lejjebb, míg a blue chipek a stagnáló Mol kivételével estek. Az OTP 0,6 százalékos esés után 11 400 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,7 százalékkal került lejjebb, a telekomcég 469 forinton fejezte be a csütörtöki kereskedést. Nagyot esett a negyedik negyedéves gyorsjelentése után a Richter, a gyógyszergyártó papírjai 3,4 százalékos esés után 5540 forinton zártak.

  • A határidős DAX index 32 ponttal került lejjebb péntek reggel, 0,3 százalékos esést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödik az euróval szemben péntek reggel, egy euróért 318,69 forintot kell fizetni, míg egy dollár 281,10 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Pénteken a KSH a decemberi külkereskedelmi adatsorát teszi közzé.

  • A hét utolsó napján a Pénzügyminisztérium a januári, előzetes államháztartási jelentését publikálja.

  • Németországból a decemberi külkereskedelmi statisztikára figyelnek a befektetők.

  • Az Egyesült Királyságból a negyedik negyedéves GDP adatot teszik közzé.

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Eséssel zárták a csütörtöki kereskedést a tengerentúli tőzsdék, az amerikai részvényindexek az elmúlt egy évben ugyanakkor pozitív teljesítményt nyújtottak, a Dow az elmúlt egy évben 1,1 százalékkal került feljebb, míg az S&P500 0,9 százalékkal került feljebb az elmúlt egy évben.

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Gyorsjelentések a héten

Pénteken teszi közzé beszámolóját a Hasbro.

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Aggódnak a befektetők, eséssel indulhat a pénteki kereskedés Európában

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium