Esik az olaj árfolyama, gyengélkedik a tőzsde Percről-percre

2018. november 9. 22:04    
nyomtatás
 
A vártnál magasabb áremelkedést mutató mai makroadat és az olajár esése nyomán lefelé vették az irányt a részvények a pénteki kereskedésben az USA-ban.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Itt a vége 2018.11.09 22:04

A Dow 0,77%-os, az S&P 500 0,91%-os, a Nasdaq 1,65%-os csökkenéssel zárta a hét utolsó kereskedési napját.

Zuhan a GE 2018.11.09 21:16

6,1%-os mínuszban van a GE árfolyama, miután a JP Morgan elemzője óriási célárfolyam-csökkentést hajtott végre: 10 dollárról 6 dollárra húzta le a társaság részvényeinek fair értékét arra hivatkozva, hogy a legutóbbi gyorsjelentések szinte minden téren rosszabb eredményt hoztak a vártnál.

1984 óta nem művelt ilyet az olaj 2018.11.09 21:13

1984 óta nem volt rá példa, amire most: 10 egymást követő napon is csökken az olaj árfolyama. A WTI most több mint 0,7%-os csökkenéssel 60,2 dolláron áll. Eközben a Dow 0,85%-os, az S&P 500 1,04%-os, a Nasdaq pedig 1,8%-os mínusz környékén mozog.

Esik az olaj árfolyama, gyengélkedik a tőzsde 2018.11.09 19:30

Az amerikai munkaügyi minisztérium pénteki jelzése szerint a szeptemberi, illetve az elemzők által októberre is várt 0,2% helyett 0,6%-kal emelkedett a termelői árak indexe (PPI) az USA-ban októberben, amire 6 éve nem volt példa. Egy év alatt 2,9%-os lett ezzel az emelkedés, és az élelmiszer- és energiaipari árak kiszűrésével 0,5%-os volt a drágulás.

Ezzel szemben a piaci várakozásoknak megfelelő eredményt hozott csütörtökön a Fed kamatdöntő ülése, amely alapján a Fed döntéshozói a 2-2,25%-os sávban hagyták az irányadó rátát. A döntést egyhangúlag szavazták meg a bizottság tagjai.

A WTI típusú kőolaj árfolyama eközben több mint 1%-kal 60 dollár alá csökkent. Elemzői kommentárok szerint az olaj gyengélkedése a világgazdasági helyzet némi romlására utalhat, ez is nyugtalaníthatja a részvénypiacokat. Az Egyesült Államok emellett többször jelezte, az Iránnal szembeni szankciók alól átmeneti mentességet ad azon országoknak, amelyeknek több időbe telik az iráni beszerzések helyettesítése. Az elmúlt hetek tartalék- és termelési adatai is arra utaltak, a kínálati hiánnyal kapcsolatos aggályok túlzóak.

A Dow 0,96%-os, a Nasdaq 2,06%-os, az S&P 500 1,22%-os mínuszban mozog.

Esik az olaj árfolyama, gyengélkedik a tőzsde

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jövőre megtelik élettel a BudaPart (x)

A többfunkciós városnegyed időt és pénzt spórolhat. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett a magyar alapítású WebEye (x)

Folyamatos fejlődés és innovatív megoldások - az út a sikerhez. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Privát & prémium bankár
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium