Előfizetői tartalom

Este 10 után nem lehet majd alkoholt árulni

Portfolio
Számos állampolgár nyugalmát zavarják az éjszaka (22 óra után) is nyitva tartó dohányboltok, mivel egyesek az üzletben megvásárolt szeszesitalt az üzlet előtti közterületen hangoskodva fogyasztják el - áll a Fidesz frakcióvezetője által benyújtott módosító indítványban. A Fidesz frakcióvezetője ahhoz a törvényjavaslathoz fűzte a változtatást, amely a dohányboltok (trafikok) számának csökkenését írja elő.

A módosítás értelmében a helyi önkormányzat képviselő-testülete helyi önkormányzati rendeletben előírhatja, hogy az önkormányzat közigazgatási területén található dohányboltban 22 óra és 6 óra között nem lehet szeszesitalt árusítani. A jegyző bírságolási jogkörét a módosítás az elkövetett jogsértéssel arányosan határozza meg; a korlátozás első alkalommal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés