Előfizetői tartalom

Ez az ábra buktathatja le a Facebook vezérét

Portfolio
Durván felpörögtek a bennfentes részvényeladások a Facebooknál a Cambridge Analytics-botrány kirobbanását megelőzően, különösen Mark Zuckerberg kezdte aktívan eladogatni részvényeit február-március környékén. A cég beismerte, hogy évekkel ezelőtt tudtak az adatlopásról, de nem kell feltétlenül ördögi tervet sejteni a részvényeladások mögött. Könnyen lehet, hogy véletlen egybeesés és a botránytól függetlenül döntött úgy Zuckerberg, hogy most kezdi el teljesíteni a jótékonykodásra tett ígéretét.

A Facebook-botrány kirobbanását megelőző két hétben több mint 1 millió Facebook-részvényt adott el Mark Zuckerberg és három hónapos időtávon messze a közösségi oldal részvényeit adták a legaktívabban a bennfentesek az Argus Research adatai szerint. Oops! In the 2 weeks before #Facebook's latest struggles, CEO Zuckerberg sold 1.14mln shares. That was the most insider selling...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés