Ezekkel a részvényekkel kereshetsz a vb-n

2018. június 13. 15:20    
nyomtatás
 
Hamarosan megkezdődik a futball-világbajnokság, a nagy bankok és elemzőházak a korábbi évek tapasztalatai alapján olyan részvényeket kerestek, amelyek profitálhatnak majd vb-ből, a JP Morgan elemzői szerint a Twitter lehet a világbajnokság egyik nyertese, míg a Morgan Stanley szakértői a sörgyártók részvényeire fogadnak.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Twitter lehet a vb egyik nyertese


A JP Morgan keddi elemzése szerint a futball-világbajnokság tovább támogathatja a Twitter részvényeit, a bankház a korábbi célárát 39 dollárról 50 dollárra emelte meg. A bank elemzői a célárfolyam emelést a cég hirdetőinek fokozódó aktivitásával és a felhasználói bázis további növekedési lehetőségével indokolták.

A bankház előrejelzései alapján a Twitter hirdetései bevételei 27 százalékkal nőhetnek a második negyedévben, és az év második felében is folytatódhat a növekedés, az elemzők kiemelik, hogy a negyedik negyedévre várt 21 százalékos növekedés is inkább tűnik konzervatívnak.

A bankház elemzői kiemelik, hogy a világbajnokság alkalmas arra, hogy a Twitter napi-, és havi aktív felhasználószámát növelje a harmadik negyedévben, a JP Morgan szakértői rámutatnak, hogy az élő-, és a sportesemények alatt fokozódik a felhasználói aktivitás, a legutóbbi, 2014-es futball-világbajnokság alatt 672 millió Twitter-üzenetet küldtek a felhasználók, míg a 2018-as Super Bowl-on 45 milliót.

A Twitter részvényei jól teljesítenek júniusban, a társaság papírjai nagyot emelkedtek, miután bejelentették, hogy a Twitter bekerül az S&P500-as indexbe, míg az árfolyam 5 százalékkal került feljebb kedden, a JP Morgan céláremelése után.

Ezekkel a részvényekkel kereshetsz a vb-nA sörgyárak is profitálhatnak a világbajnokságból


A Morgan Stanley is optimisa, a bankház szakértői szerint a futball-világbajnokság nyertesei között lehetnek a sörgyárak részvényei, a Morgan Stanley elemzői megvizsgálták a korábbi négy vb-rendező helyszínt, és megállapították, hogy a rendező országok sörfogyasztása átlagosan 2-3 százalékkal emelkedik a világbajnokság évében.

A bankház elemzői szerint az Oroszországban piacvezető Carlsberg, és az esemény globális szponzora, a Budweisert előállító ABInBev a világbajnokság győztesei között lehet, a Morgan Stanley szakértői kiemelték, hogy az ABInBev számára a leginkább pozitív forgatókönyvet egy esetleges Brazil-Mexikói döntő jelenthetné.

Ezekkel a részvényekkel kereshetsz a vb-nA Morgan Stanley szakértői mindemellett kiemelik, hogy a Heineken és a Latin-Amerikában jelentős kitettséggel rendelkező ABInBev részvényeit érdemben támogathatta az italfogyasztás megugrása a 2014-es világbajnokság alatt. Az Egyesült Királyság befektetői is profitálhatnak a világbajnokságból, bár az angol csapat végső győzelme kevéssé tűnik valószínűnek, a sörözőket üzemeltető Greene King részvényei vélhetően a futball-világbajnokság győztesei között lehet majd.

Ezekkel a részvényekkel kereshetsz a vb-n(BusinessInsider, Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Megújul az MKB Bank (x)

Mire érdemes figyelni? 

Új lehetőségek a digitális gazdaságban (x)

Tartson lépést! Infokommunikációs fejlesztések az MFB-vel. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium