Előfizetői tartalom

Fájni fog a magyar cégeknek: még a TOP 50-be sem sikerült bekerülnünk

Ságodi Attila, KPMG
Nincsenek jó helyzetben a hazai vállalatok digitalizáció szempontjából, de a legfontosabb probléma talán a transzformációs elképzelések hiánya. Jó, ha leszögezzük, hogy dobozos termékekből nem lesz versenyképes fejlődés. A megvehető megoldások nem vállalat, de általában még csak nem is szektor specifikusak, hanem egy általános problémára adnak megoldást. Márpedig versenyelőnyt éppen az átfogó, és egy távlati cél irányába mutató változások révén lehet elérni.

Magyarország nem áll jól a digitális transzformáció területén, amit jól mutat az IMD versenyképességi rangsorának legfrissebb kiadása, amely szerint Magyarország a 63 ország közül az 52. helyen áll, de még a régióban is csak a kilencedik. Lemaradásának egyik oka éppen jövőre való felkészülés és a digitális képességek hiánya. A gyengélkedés okai szerteágazóak:...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés