Felébredt az EU az összeomlás után - Minden pénzedet elbukhatod, ha bitcoint veszel

2018. február 12. 19:46    
nyomtatás
 
A kriptodevizák, mint a bitcoin, a buborékok világos jeleit mutatják, és akik vásárolnak belőle, azok minden pénzüket elveszíthetik - írták hétfői jelentésükben az EU banki, értékpapír-piaci és biztosítási hatóságai közleményükben. A kriptodevizákat rendkívül kockázatos és szabályozatlan termékeknek nevezik, amelyek nem alkalmasak befektetésre, megtakarításra vagy nyugdíj-előtakarékosságra.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A hatóságok szerint a kriptodevizákat vásárlók előtt sokszor nem világosak a kockázatok - írja a Reuters a jelentés alapján. Szerintük a bitcoin szélsőséges áringadozásoknak van kitéve, így a befektetők akár pénzük nagy részét vagy egészét is elveszíthetik.

A kriptodevizák szabályozását Németország és Franciaország is sürgeti - ahogy a világ legtöbb országa -, és a G20-ak következő találkozójának fontos témája lehet.

Habár már uniós szinten is többen több alkalommal felhívták a figyelmet a kriptodevizákkal kapcsolatos kockázatokra, a hatóságok figyelmeztetése kicsit későn jött, hiszen már ki is durrant az a bizonyos buborék.

A bitcoin tavaly decemberben érte el történelmi csúcsát 20 ezer dollár közelében, azóta azonban hatalmas zuhanáson ment keresztül, a napokban 6 ezer dollár körül is jegyezték a legnagyobb kriptodevizát. Jelenleg 8 700 dollárba kerül egy bitcoin a Coindesk adatai szerint.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


  • Az inspirálók

    Történetek motiváltságról, küldetéstudatról, pozitív életszemléletről.
  • DAX spread: 0,9 pont

    Velünk az emelkedő és csökkenő hullámokat is meglovagolhatod.

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium