Felerősödtek a félelmek - Adták a magyar nagypapírokat Percről-percre

2019. január 14. 17:08    
nyomtatás
 
Ázsiában elromlott a hangulat hétfőn, miután a decemberi, kínai külkereskedelmi adatsor jelentősen alulmúlta az előzetes várakozásokat. A kínai gazdaság lassulásával kapcsolatos aggodalmak negatív hatással voltak a vezető nyugat-európai tőzsdék teljesítményére is. Közben megkezdődött Amerikában a negyedéves jelentési szezon a Citigroup gyorsjelentésével, ami felemásra sikerült. Mindezek együttes hatására a magyar részvénypiacon is az eladók diktáltak hétfőn, a hazai blue chipek kivétel nélkül estek.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Mínuszban zárt a BUX 2019.01.14 17:08

Zárásig kitartottak a mínuszok az európai tőzsdéken, a hangulaton nem segített az sem, hogy a Citigroup megkezdte a negyedik negyedéves jelentési szezont az Egyesült Államokban. A felemás negyedéves számokra esett az amerikai bank részvénye. De a tőzsdéken azért nincs dráma, az irányadó nyugat-európai indexek 1 százaléknál kisebb esést mutatnak a magyar tőzsde zárásakor, az amerikai indexek pedig fél százalék körüli csökkenésnél járnak.

A BUX 0,5 százalékos mínuszban zárt az átlagosnál alacsonyabb, 7,8 milliárd forintos részvénypiaci forgalom mellett. Az OTP 0,4, a Mol 0,8, a Telekom 0,1, a Richter 0,5 százalékot esett.

Az ingatlanpapírok felülteljesítők voltak, az Appeninn 2,4, a BIF 3,6 százalékot emelkedett. A Kartonpack ma is 19 százalékot emelkedett, a Plotinus 12,6 százalékos erősödéssel zárt.

Retteghetnek a befektetők? Most kiderül, hogy megfeküdt-e a világ 2019.01.14 16:25

Megkezdődött a negyedik negyedéves vállalati jelentési szezon, ami annak fényében különösen izgalmasnak ígérkezik, hogy egy olyan stabil cég is, mint az Apple, profit warningra kényszerült nemrég. A globális gazdasági növekedéssel és a Kínával kapcsolatos aggodalmak határozhatják meg a hangulatot, a héten elsőként főként az amerikai bankok gyorsjelentései érkeznek.

tovább a cikkhez...

Itt az első banki gyorsjelentés - Esik a Citigroup 2019.01.14 14:04

A Citigroup a tavalyi utolsó negyedévben a vártnál kisebb, 17,12 milliárd dolláros bevételt ért el, ugyanakkor a bank egy részvényre jutó eredménye jobban sikerült az elemzői konszenzusban szereplőnél. A bank részvényeinek árfolyama 1,5 százalékot esett a tőzsdenyitás előtti kereskedésben.

tovább a cikkhez...

A Goldman megmondja a tutit: ezeket a részvényeket érdemes zsákolni 2019.01.14 12:30

Amennyiben a történelem ismétli önmagát, nagy felpattanásra számíthatunk az amerikai részvénypiacon 2019-ben és lesznek olyan vállalatok, amelyek sokkal jobban teljesítenek majd a többiekhez képest - véli a Goldman Sachs.

tovább a cikkhez...

Néhány óra múlva kritikus adat érkezik - Ugrásra készen áll a forint 2019.01.14 12:28

Tavaly decemberben a novemberi 3,1%-ról 2,7%-ra lassulhatott az éves infláció Magyarországon - vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. A fő inflációs adat mellett ugyanakkor kritikus fontosságú lesz az MNB által a nap folyamán később közzétett inflációs alapmutatók alakulása, a jegybank ugyanis decemberben jelezte, hogy monetáris politikája szempontjából meghatározók lesznek a következő hónapok alapfolyamatokat megragadó inflációs statisztikái. Holnap reggel 9-kor közli a KSH a hivatalos számokat, 11 órakor pedig jönnek az MNB által publikált mutatók.

tovább a cikkhez...

Folytatta a részvény-visszavásárlást a PannErgy 2019.01.14 09:59

Pénteken ismét 8 000 darab saját részvényt vásárolt a PannErgy a Budapesti Értéktőzsdén.

tovább a cikkhez...

Nem indult jól a hét a tőzsdéken 2019.01.14 09:15

A nyugat-európai tőzsdéket és a magyar részvénypiacot is az eladók uralják azt követően, hogy sokkoló adat érkezett Kínából, amely felerősítette az ázsiai ország gazdaságának lassulásával kapcsolatos félelmeket. Az FTSE 100 értéke 0,4 százalékot, a DAX értéke 0,5 százalékot, míg a CAC 40 értéke 0,6 százalékot csökkent a pénteki záráshoz képest. A magyar tőzsdén valamivel nagyobb esést láthatunk, a BUX értéke több mint 0,8 százalékot csökkent, amiben az is szerepet játszik, hogy a hazai nagypapírokat kivétel nélkül adják a befektetők. A Richter árfolyama 1,3 százalékot, a Mol árfolyama 0,9 százalékot, az OTP árfolyama 0,8 százalékot, míg a Magyar Telekom árfolyama 0,2 százalékot esett.

Véget vetett az olajárralinak Kína 2019.01.14 08:53

Ismét gyengülnek az olajárak hétfőn reggel, miután a vártnál sokkal gyengébb külkereskedelmi adatok jelentek meg Kínában.

tovább a cikkhez...

Korányi Tamás Plotinus-részvényeket vett 2019.01.14 08:50

Korányi Tamás 2019.01.11-én 12 darab Plotinus-részvényt vásárolt - tette közzé a vállalat a Budapesti Értéktőzsdén.

tovább a cikkhez...

A kínai gazdaság lassulása aggasztja a befektetőket 2019.01.14 08:36

Mi történik a tőzsdéken?

  • Ötnapja tartó emelkedési sorozatot megszakítva eséssel indult a hét utolsó napja a tengerentúli tőzsdéken, a pénteki piaczárás felé közeledve a korábbi mínuszok nagy részét ledolgozták az amerikai tőzsdék, a Dow végül 6 pontos esés mellett csütörtöki záróértéke közelében zárt, az S&P500 is stagnált, míg a Nasdaq 0,2 százalékos eséssel zárta a hét utolsó napját.

  • Esnek az ázsiai tőzsdék hétfőn, miután az előzetes várakozásokat alulmúló kínai külkereskedelmi adatsor ismét felerősítette a növekedési aggodalmakat. A kínai export éves összehasonlításban 4,4 százalékkal esett vissza decemberben, míg az elemzők 3 százalékos bővülést vártak, a decemberi import 7,6 százalékkal csökkent, jelentősen alulmúlva az előzetesen 5 százalékos bővülést előrevetítő várakozásokat. A kínai gazdaság további lassulásával kapcsolatos félelmek felerősödésével párhuzamosan a kínai tőzsdék estek, a hongkongi tőzsde 1,5 százalékkal került lejjebb, míg a sanghaji börze 0,7 százalékot esett. Ázsia más részein is borús hangulatban indult a hét, a dél koreai Kospi 0,5 százalékos esése mellett a szingapúri tőzsde 0,4 százalékkal került lejjebb, míg a japán tőzsde ünnep miatt zárva tartott.

  • Erősödéssel zárta a hét utolsó napját a magyar tőzsde, a BUX 91 pontos plusz mellett 0,2 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP 0,6 százalékos erősödést követően 11 690 forinton zárt, míg a Mol 0,3 százalékos emelkedés után 3228 forinton zárta a pénteki kereskedést. A Richter mindemellett 0,3 százalékos esést követően 5800 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,2 százalékkal került lejjebb, a telekomcég árfolyama 454,5 forinton búcsúzott a hét utolsó napjától.

  • A határidős DAX index 75 ponttal került lejjebb hétfő reggel, 0,7 százalékos esést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint gyengüléssel indítja a hétfői napot az euróval szemben, egy euróért 321,28 forintot kell fizetni, míg egy dollár 280,40 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Hétfőn a KSH a novemberi, felülvizsgált ipari termelési adatát teszi közzé.

  • Az MNB a decemberi, előzetes statisztikai mérlegét publikálja.

  • Kínából a decemberi külkereskedelmi adatsorra figyelnek a befektetők.

A kínai gazdaság lassulása aggasztja a befektetőket

Német cégeket fenyegetett meg Amerika 2019.01.14 08:25

Büntetőintézkedésekkel fenyegeti az Egyesült Államok berlini nagykövete az Északi Áramlat 2 földgázvezeték beruházásban résztvevő német vállalatokat - írta a Bild am Sonntag című vasárnapi német lap.

tovább a cikkhez...

Sokkoló adat érkezett Kínából 2019.01.14 07:52

Még a kínai gazdaság lassulására utaló jelek közül is kirívó a mai külkereskedelmi jelentés, amely a várt növekedés helyett méretes visszaesést hozott mindkét relációban.

tovább a cikkhez...

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium