Felnégyelik a Walt Disneyt

2018. március 14. 17:37    
nyomtatás
 
Azonnali hatállyal nekilát a Walt Disney Co. vezetése a vállalat átszervezésének: a terv szerint négy külön üzleti szegmensre osztják majd fel a szórakoztatóipari céget. A stratégia célja a növekedés serkentése - írja a MarketWatch.

Kereskedés Walt Disney-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A négy szegmens a következő lesz:
  • egy foglalkozik majd a vállalat reklámjával, ügyfél-kommunikációval, nemzetközi terjeszkedéssel (ide tartozik majd a Hulu és a Disney tervezett streamelési szolgáltatása is),
  • egy a parkokkal, fizikális termékekkel,
  • egy a médiával
  • és egy a stúdiókkal.

Stratégiailag úgy pozícionáljuk az üzleteinket a jövőre, hogy egy hatékonyabb, globális keretrendszeren keresztül tudjuk kiszolgálni az ügyfeleinket, serkenteni tudjuk a növekedést és maximalizálni a részvényeseinknek nyújtott értékeket - fogalmazott Robert Iger vezérigazgató.

A 2019-es pénzügyi évtől hangolják majd össze a vállalat jelentéstételi kötelezettségeit az új modellel. Arról egyelőre nincs szó, hogy a négy üzletág külön működne majd anyacégétől, az átszervezés vélhetően csak logisztikai és menedzsment-struktúrabeli változásokat hoz majd. A nemzetközi szegmens élére viszont kineveznek egy új vezetőt, Kevin Mayert.

Felnégyelik a Walt Disneyt

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő - újságíró
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium