Előfizetői tartalom

E-Star: túl optimisták a befektetők?

Portfolio
Korábbi cikkünkben részletesen is beszámoltunk az E-Starnál az egyes érdekcsoportok lehetséges motivációiról, most pedig azt néztük meg, hogy ezek, valamint a rendelkezésre álló legfrissebb információk alapján milyen forgatókönyvek képzelhetők el a történetben. Az általunk azonosított főbb szcenáriók: 1. Felszámolás; 2. Menedzsment szavazati többség, tőkeemelés nélkül; 3. Menedzsment szavazati többség zártkörű tőkeemeléssel; 4. Hitelezői szavazati többség tőkemeléssel; Bár a folytatást illetően továbbra is nagy a bizonytalanság, meglátásunk szerint jelenleg egy olyan végkimenetel tűnik a legvalószínűbbnek, melyben a kötvényesek nyomására jelentős mértékű tőkeemelés történik, ami pedig komoly hígító hatással lesz a meglévő részvényesi struktúrára. A papírok mozgását elnézve azonban a piac nem ezt a szcenáriót árazza, az árfolyam napok óta limittel emelkedik, a legutóbbi mélypont óta duplázódni tudott. Megjegyezzük ugyanakkor, hogy amennyiben a menedzsment szavazati többséget szerezne, meglátásunk szerint megemelkedne a fenti 3. szcenárió valószínűsége, melyben egy Soós Csaba általi, 5 millió darabos zártkörű tőkeemelés is könnyen elképzelhető.

Napok vannak már csak hátra az E-Starnál a hitelezőkkel való egyezségi tárgyalásig, mely minden bizonnyal sok izgalmat tartogat, eldől ugyanis, hogy sikerül-e már első körben megegyezni a hitelezőkkel. Korábbi cikkünkben beszámoltunk róla, hogy az utóbbira akkor látunk csak reális esélyt, ha a menedzsment szavazati többséget tud szerezni a tárgyalásokon, ellenkező esetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés