Előfizetői tartalom

Meddig nincs veszélyben Magyarország energiaellátása?

Portfolio
Az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az energiaszektor működési környezete. A válság megtörte a fogyasztás korábbi növekedési trendjét, míg az ország költségvetési helyzetéből adódóan az energiavállalatokra nagy szerep hárul a közteherviselés tekintetében. A Portfolio.hu a Green Energy Investment Forum 2012 nevű rendezvényén a Magyarországon aktív energiavállalatok vezérigazgatóival együtt elemezi az elmúlt évek változásait, és kísérletet tesz a gazdasági-szabályozói fundamentumokhoz kapcsolódó jövőkép felvázolására.

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az energetikai cégek működési környezete, a globális válság a fogyasztás visszaesésében mutatkozott meg, míg az ország költségvetési helyzetére hivatkozva több új, korábban nem kalkulálható teher rakódott az energiavállalatokra. A válságadók kivetése, a "Robin Hood-adó" életben tartása a kiadások növekedéséhez vezetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés