Előfizetői tartalom

Négy emberrel oldanák meg a szemétválságot

Portfolio
Egy családi házba bejegyzett, telefonszámmal és honlappal nem rendelkező, négyfős nyírségi kft.-t szerződtetett az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. arra, hogy vegye át több százezer ügyfél díjfizetési ügyét, és kezdjen valamit a felhalmozódott szemétdíj-tartozásokkal - írta a 24.hu. A kft. 2016-ban 19 milliós forgalmat bonyolított, és addig nagyrészt élelmiszer-kereskedelemmel foglalkozott.

Az ügy előzménye, hogy a NHKV fennállása első évében óriási kintlevőségeket halmozott fel; a cégnek idővel már pontos nyilvántartása sem volt arról, hova ment ki a számla, és kik nem fizették be, így meg sem próbálva a behajtást kiszervezte a feladatot. A 2012-es hulladéktörvény nyomán lehetséges lett volna arra a beszedést a NAV-ra bízni, de ez az olcsóbb megoldás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés