Figyelmeztet az OTP: adathalászok célozzák ügyfeleit

2018. július 12. 18:07    
nyomtatás
 
Az OTP Bank honlapján figyelmezteti ügyfeleit, hogy ismeretlenek a bank nevében e-mailben próbálnak ügyféladatokat kicsalni. Az OTP Bank soha nem kér ilyen adatokat e-mailben - figyelmeztet a bank.


A csalók a hamis levélben arra kérik a gyanútlan ügyfeleket, hogy kattintsanak egy linkre, és ott adják meg az internetbanki belépéshez szükséges adataikat.
A bank arra kéri ügyfeleit, hogy ne nyissák meg a levelet, ne kattintsanak a linkre és ne adják meg az adataikat, hanem töröljék a levelet.

Amennyiben az ügyfelek már mégis megadták adataikat, azonnal vegyék fel a kapcsolatot a bankkal - javasolja nyomatékosan a bank.

A bank által ismertetett legutóbbi, július 10-i adathalász kísérlet keretében küldött e-mailben a csalók biztonsági okokból arra kérik az ügyfeleket, hogy az általuk megadott linken keresztül ellenőrizzük adatainkat. A bank által ismertetett hamis levél árulkodóan rossz, magyartalan megfogalmazással van megírva. A korábbi hónapokban több hasonló kísérlet is történt.

Az OTP Bank megtette a szükséges biztonsági és jogi intézkedéseket - közölték.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium