Előfizetői tartalom

A zárásra ledolgozta a korábbi esését a BUX

Portfolio
Eséssel indult a hét második napja az európai tőzsdéken, a hangulatra ismét a hangulatra az olasz belpolitikai bizonytalanság nyomta rá bélyegét, miután a 2019-es, tervezett olasz költségvetési hiánycél megemelése után az európai bizottság elnöke már a korábbi görög krízishez hasonló olasz válság lehetőségével riogatott, míg a piaci szereplők kifejezetten rosszul fogadták az olasz parlamenti költségvetési bizottságát vezető Claudio Borghi nyilatkozatát is, aki szerint Olaszország saját fizetőeszközzel képes lett volna megoldani a problémáinak nagy részét, bár Borghi végül korrigált, és azt nyilatkozta, hogy Olaszország számára nincs tervben az euró elhagyása, ami képes volt némileg enyhíteni a piaci feszültséget. A magyar tőzsde a nap első felének lecsorgása után felfelé kapaszkodott a kereskedés második felében, bár előző napi záróértéke fölé visszakapaszkodnia végül nem sikerült. A blue chipek közül a Richter teljesített a legjobban.

2018. október 02. 17:20 Megosztás Zárásra visszahúzták a magyar tőzsdét, jó napja volt a Richternek Borús hangulatban indult a kereskedés az európai tőzsdéken, a befektetők az elmúlt hét folyamán bemutatott, olasz költségvetési terv miatt aggódtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés