Folytatódott az emelkedés a tengerentúli tőzsdéken Percről-percre

2019. január 9. 22:20    
nyomtatás
 
Az USA és Kína kereskedelmi tárgyalásait övező optimizmus nyomán az európai és az amerikai tőzsdék is erősödtek szerdán. A BUX közel egyéves csúcsára emelkedett, a piaczárás felé közeledve azonban lefordult, és végül mérsékelt mínuszban zárta a kereskedést.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Pluszban zártak az amerikai tőzsdék, kilőttek az olajárak 2019.01.09 22:19

Ismét erősödéssel zártak a meghatározó tengerentúli tőzsdeindexek szerdán; az olajárak 5 százalékot raliztak.

tovább a cikkhez...

Emelkedtek az európai tőzsdék 2019.01.09 18:42

A londoni FTSE 100 index 0,7 százalékkal 6906 pontig erősödött; a frankfurti DAX index 0,8 százalékkal 10 893 pontig emelkedett; a párizsi CAC 40 index pedig hasonló mértékű erősödéssel 4813 pontig jutott.

A szektorok között az autógyártók és a technológiai cégek papírjai szerepeltek legjobban, miután a befektetői hangulatot alapvetően befolyásolta az amerikai-kínai kereskedelmi tárgyalásokkal kapcsolatos bizakodás.

Ennek megfelelően az egyes részvények között 2 százalék feletti árfolyam-emelkedéssel zárt a Daimler és a Volkswagen is, ugyanakkor a Deutsche Bank ismét közel 3 százalékos gyengüléssel fejezte be a kereskedést.

Mérsékelt mínuszban zárt a magyar tőzsde 2019.01.09 17:23

Bár a szerdai kereskedésben a magyar tőzsde új lokális csúcsot ütött, a zárásra elfogyott a lendület, és a hazai részvényindex végül 26 pontos mínusz mellett 0,1 százalékkal került lejjebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. Az OTP stagnált, a bankpapír 11 700 forinton zárta a napot, míg a hétfőn és kedden nagyot erősödő Mol lefordult, az olajcég részvényei 0,9 százalékos eséssel zárták a szerdai kereskedést. A Richter 0,5 százalékos erősödést követően 5780 forinton zárt, míg a Magyar Telekom 0,3 százalékos emelkedés után 449 forinton búcsúzott a hét harmadik napjától.

Szárnyaltak szerdán a hazai kispapírok 2019.01.09 17:02

Napon belül új lokális csúcsot ütött a magyar tőzsde, a BUX lendülete azonban elfogyott a szerdai piaczárás felé közeledve, a blue chipek pedig felemásan teljesítenek. A kispapírok eközben szárnyalnak, a Kartonpack, a Kulcs-Soft, az Őrmester és a Plotinus árfolyama is napi limittel emelkedik ma. A Plotinus 27 millió forintos forgalom mellett napi limittel, 21 000 forintig emelkedett ma, a részvény az elmúlt napok folyamán hétfőn és kedden is limittel emelkedett. A Plotinus árfolyama azt követően kezdett szárnyalni, hogy bejelentették, hogy az ifjabb Ádámosi György tulajdonában lévő svájci székhelyű társaság, az AGY69 1,22 százalékos részesedést szerzett a Plotinusban, amivel a svájci társaság 20,3 százalékos szavazati jogot szerzett.

A Kartonpack kedden is napi limittel emelkedett, míg a részvény alacsony, alacsony forgalom mellett ma is napi limittel, 7200 forintig emelkedett ma.

A 20 százalékkal emelkedő részvények szerdai csoportjához az Őrmester és a Kulcs-Soft is csatlakozott, az Őrmester 1,8 millió forintos forgalom mellett 1200 forintig emelkedett.

A Kulcs-Soft is napi limittel emelkedik ma, az árfolyam 1500 forintig emelkedett ma.

Felfelé kapaszkodnak az amerikai indexek 2019.01.09 16:11

Emelkedéssel indult a hét harmadik napja a tengerentúli tőzsdéken, a szerdai piacnyitástól távolodva az amerikai részvényindexek továbbra is emelkednek, miután a befektetők kedvezően fogadták az USA és Kína egy nappal kiterjesztett kereskedelmi tárgyalásairól érkező pozitív nyilatkozatokat, a Nasdaq 0,6 százalékos erősödése mellett az S&P500 0,5 százalékkal került feljebb, míg a Dow 164 pontos plusz mellett 0,7 százalékot erősödött.

Emelkednek az európai tőzsdék 2019.01.09 14:36

Az USA és Kína eredetileg kétnaposra tervezett kereskedelmi tárgyalásait egy nappal meghosszabbították, míg a kiterjesztett egyeztetésekkel kapcsolatos, pozitív nyilatkozatok fokozták a piaci szereplők optimizmusát, míg a tárgyalásokra rálátó források szerint a Bloomberg arról számolt be, hogy bizonyos energetikai- és mezőgazdasági kérdésekben közeledtek a felek álláspontjai. A pozitív részvénypiaci hangulatban az irányadó európai részvényindexek többsége 1 százalék feletti pluszban jár, míg a régiós részvényindexek közül 1,8 százalékos erősödésével a bécsi börze teljesít a legjobban.

Másfél éve nem történt olyan az olajpiacon, mint ami most alakul 2019.01.09 13:47

Ismét emelkednek az olajárak a nemzetközi piacokon szerdán kora délután. Amennyiben nap végéig kitart a lendület, úgy 2017 júniusa óta a leghosszabb, nyolc egymást követő napra kiterjedő rali alakulhat ki.

tovább a cikkhez...

Közel egyéves csúcson a magyar tőzsde 2019.01.09 13:32

Emelkednek a régiós részvényindexek szerdán, a lengyel WIG 0,5 százalékos erősödése mellett a prágai tőzsde 0,4 százalékkal került feljebb, míg a bécsi börze 1,6 százalékot erősödött. A hazai részvényindex is erősödik, a BUX 4,9 milliárd forintos forgalom és 250 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb. A magyar tőzsde mai emelkedésével közel egyéves csúcsára emelkedett, a BUX ezzel érdemben megközelítette a 2018 január végi, történelmi maximumát.

A blue chipek közül az OTP a decemberi, történelmi csúcsa közelében jár, a Mol is tovább emelkedik, az olajcég papírjai ma ismét új lokális csúcsra emelkedtek, mindemellett a Richter is erősödik, a gyógyszergyártó árfolyama tavaly május óta nem látott szinteken jár, míg a Magyar Telekom árfolyama is emelkedik.

Napi limittel emelkedik a Plotinus, szárnyal az Őrmester és a Kartonpack is 2019.01.09 10:02

Tovább szárnyal a Plotinus, az árfolyam azt követően, kezdett emelkedésbe, hogy január 3-án bejelentették, hogy az ifjabb Ádámosi György tulajdonában lévő svájci székhelyű társaság, az AGY69 1,22 százalékos részesedést szerzett a Plotinusban, amivel a svájci társaság 20,3 százalékos szavazati jogot szerzett. A bejelentést követően a Plotinus árfolyama nagyot erősödött, majd a részvény hétfőn is kedden is napi limittel emelkedett, majd a papír szerdán tovább szárnyalt, a Plotinus árfolyama ma is napi limittel emelkedik, a részvény alacsony forgalom mellett egészen 21 000 forintig emelkedett.

A Plotinus mellett a kispapírok számára is erősen indul az új év, a Kartonpack kedden is napi limittel emelkedett, míg a részvény alacsony, 120 ezer forintos forgalom mellett ma is napi limittel, 7200 forintig emelkedett ma.

A Plotinus és a Kartonpack mellett az Őrmester részvényei is szárnyalnak, az Őrmester alacsony, 20 ezer forintos forgalom mellett 19 százalékkal került ma feljebb.

Mérsékelt erősödéssel indítja a szerdai kereskedést a BUX 2019.01.09 09:07

A keddi emelkedése után mérsékelt erősödéssel vág neki a hét harmadik napjának a magyar tőzsde, a BUX 23 pontos plusz mellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg a szerdai piacnyitás után felemásan teljesítenek a hazai blue chipek. A Richter stagnál, míg a kedden új lokális csúcsra emelkedő Mol ma mérsékelt, 0,3 százalékos eséssel indította a napot, a Magyar Telekom árfolyama mindemellett 0,1 százalékkal került feljebb, míg az OTP 0,3 százalékos erősödéssel indította a napot.

Még egy rossz hír az Apple-től 2019.01.09 09:03

Jelentősen, 10 százalékkal csökkentheti az iPhone gyártását az Apple a következő három hónapra - tudta meg a Nikkei Asian Review. A lap értesülései szerint az amerikai technológiai óriás decemberben arra utasította a beszállítóit, hogy az eredetileg tervezettnél kevesebb okostelefont gyártsanak le neki a január-márciusi negyedévben.

tovább a cikkhez...

Folytatódtak az USA és Kína egyeztetései, kitart a jó hangulat a tőzsdéken 2019.01.09 08:37

Mi történik a tőzsdéken?

  • Erősödéssel vágtak neki a hét második napjának az amerikai tőzsdék, bár a lendület a keddi piacnyitás után alábbhagyott, a kereskedés második felére ismét emelkedni kezdtek a tengerentúli részvényindexek, miután a hangulatot az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos várakozások javították. A Dow végül 256 pontos emelkedés mellett 1,1 százalékkal került feljebb kedden, az S&P500 1 százalékot emelkedett, míg a Nasdaq 1,1 százalékos erősödéssel zárta a hét második napját.

  • A Reuters beszámolója szerint az Egyesült Államok és Kína kereskedelmi egyeztetései tovább folytatódtak, bár a tárgyalásokat előzetesen kétnaposra tervezték. A hírügynökségnek Steven Winberg, a Pekingbe érkezett amerikai küldöttség egyik tagja arról beszélt, hogy a hétfő óta tartó kereskedelmi tárgyalások jól haladnak, és az egyeztetések szerdán is folytatódnak majd. A piaci szereplők kedvezően fogadták az elnöki Twitter-üzenetet is, miután Donald Trump szerint is jól haladnak a két ország kereskedelmi tárgyalásai.

  • Kitart a jó hangulat a részvénypiacokon, szerdán is erősödtek az ázsiai tőzsdék, miután a piaci szereplők kedvezően fogadták az USA és Kína tovább folytatódó kereskedelmi tárgyalásait, a Nikkei 1,1 százalékos erősödése mellett a kínai tőzsdék is emelkednek, a hongkongi tőzsde 2 százalékos erősödése mellett a sanghaji börze 0,7 százalékkal került feljebb. Ázsia más részein is jó hangulatban telt a hét harmadik napja, dél-koreai Kospi 2 százalékkal került feljebb, míg a szingapúri tőzsde 0,7 százalékkal került feljebb.

  • A magyar tőzsde erősödéssel zárta a keddi kereskedést, a BUX 240 pontos plusz mellett 0,6 százalékkal került feljebb, míg a blue chipek felemásan teljesítettek. A Magyar Telekom 1 százalékos esés után 447,5 forinton zárt, míg az OTP 0,4 százalékkal került lejjebb, a bankpapír 11 700 forinton búcsúzott a keddi kereskedéstől. A Richter mindemellett 1 százalékos erősödés után 5750 forintin zárt, míg a Mol 1,9 százalékos erősödést követően, 3240 forinton, új lokális csúcson zárta a hét második napját.

  • A határidős DAX index 115 ponttal került feljebb szerda reggel, 1,1 százalékos erősödést vetítve előre a mai piacnyitásra.

  • A forint erősödéssel indítja a szerdai napot az euróval szemben, egy euróért 321,61 forintot kell fizetni, míg egy dollár 280,48 forintba kerül.

Mire figyelnek a befektetők?

  • Szerdán a KSH a novemberi külkereskedelmi adatsorát teszi közzé.

  • A Pénzügyminisztérium a hét második napján teszi közzé az előzetes decemberi államháztartási egyenleg adatát.

  • Az Egyesült Államokból a Fed legutóbbi kamatdöntő üléséről készült jegyzőkönyvre figyelnek a befektetők.

Folytatódtak az USA és Kína egyeztetései, kitart a jó hangulat a tőzsdéken

Mi történt idén a tőkepiacokon?

Az USA és Kína folytatódó kereskedelmi tárgyalásaival kapcsolatos optimizmus erősödése a tengerentúli tőzsdéket is felfelé segítette a keddi kereskedésben, az amerikai részvényindexek az elmúlt egy folyamán nyújtott teljesítménye azonban negatív, a Dow 5,9 százalékos esése mellett az S&P500 6,3 százalékkal került lejjebb az elmúlt egy évben.

Folytatódtak az USA és Kína egyeztetései, kitart a jó hangulat a tőzsdéken

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium