Folytatta a részvény-visszavásárlást a PannErgy

2019. január 14. 09:59    
nyomtatás
 
Pénteken ismét 8 000 darab saját részvényt vásárolt a PannErgy a Budapesti Értéktőzsdén.

Kereskedés Pannergy-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A társaság a 2018. április 27-i közgyűlési határozat alapján folytatta a sajátrészvény-vásárlást, amelynek keretében január 11-én, pénteken 8000 darab PannErgy-törzsrészvényt vásárolt 797,3 forintos átlagáron.

A társaság saját tulajdonában lévő PannErgy törzsrészvények állománya 2 700 537 darabra változott, a tranzakciókat követően a saját részvény állomány mindösszesen 12,83 százalék. A BÉT honlapján található információk szerint a PannErgynek 21 millió darab részvénye van bevezetve a tőzsdére, piaci kapitalizációja közel 17 milliárd forint, vagyis az egymilliárdos keret nem egészen, mint 6%-nyi visszavásárlásra lehet elegendő az aktuális árfolyam mellett.

A társaság december 28-án kezdte el a sajátrészvény-vásárlást, amelynek kerete legfeljebb 1 milliárd forint. A vásárlási ár a mindenkori tőzsdei kereskedési ajánlatok szerinti aktuális piaci árral azonos, de a közgyűlési határozat értelmében részvényenként nem haladhatja meg az 950 forintot. A program 2019. április 27-ig tart, a visszavásárlásban a Concorde Értékpapír Zrt. működik közre befektetési szolgáltatóként. A részvény-visszavásárlási program szerint azonban alacsony napi tőzsdei kereskedési forgalom esetén a társaság eltérhet a megjelölt napi visszavásárlási célmennyiségtől.

A PannErgy-részvény árfolyama hétfő délelőtt tíz óra előtt 806 forint körül stagnál. Az árfolyam idén eddig mintegy 5 százalékkal, míg az elmúlt egy évben közel 14 százalékkal erősödött.


(BÉT)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium