Előfizetői tartalom

Fontos döntés született: átírhatja az európai energiapolitikát

Portfolio
Az Európai Beruházási Bank (EIB) kedden jóváhagyta azt a 1,5 milliárd eurós hitelt, amelynek célja az Adria-gázvezeték (Trans Adriatic Pipeline, TAP) megépítésének finanszírozása. A bank korábban még soha nem ítélt oda ilyen nagy hitelt energetikai projektre. Az EU támogatandó energetikai projekteket tartalmazó listáján is kiemelt helyen álló beruházás és finanszírozása éles kritikákat váltott ki, részben ennek hatására pedig az Európai Parlament szakbizottsága várhatóan a prioritási lista megváltoztatásáról határoz majd.

A döntés eredetileg decemberben lett volna esedékes, azonban a luxembourgi székhelyű bank elhalasztotta azt, a projekt részletesebb vizsgálatának szükségességére hivatkozva. A beruházás finanszírozásának ügye így legkevesebb két éve húzódott. Az EIB egyéb, energetikai és szállítási projektek finanszírozásáról is döntött, összességében 6,5 milliárd euró értékben....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés