Fontos szintek felett a Magyar Telekom, de az OTP is tartogathat meglepetéseket

2019. július 14. 17:05    
nyomtatás
 
Az elmúlt hetekben az OTP felpattant és a bankpapír több fontos technikai szintet is áttört, míg a Magyar Telekom árfolyama egy meghatározó zónából tört ki felfelé. A hazai blue chipek technikai képe alapján az előttünk álló néhány nap is izgalmas lehet majd, összeszedtük, hogy a hazai nagypapíroknál mire érdemes figyelni az előttünk álló hét folyamán.

Kereskedés Magyar Telekom-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

OTP


Július első hetében felpattant az OTP, az árfolyam a 200 napos mozgóátlag visszafoglalása után az 50 százalékos Fibonacci szintet is áttörte, majd a 11 875 - 11 970 forint közötti ellenállási zónából felfelé kitörve az OTP a 12 028 forint közelében található 38,2 százalékos Fibonacci szintet is sikerrel küzdötte le. Az árfolyam emelkedése a múlt héten is folytatódott, az OTP a csökkenő csatorna felső trendvonala is áttörte, 12 114 forintnál. Amennyiben az emelkedés folytatódik, felfelé a 23,6 százalékos Fibonacci szint jelentheti a következő ellenállást 12 500 forint közelében. Lefelé pedig a csökkenő csatorna felső trendvonala és az 50 napos mozgóátlag által közrefogott tartomány jelenti az első fontos támaszzónát 12 114 forint és 12 105 forint között.

Fontos szintek felett a Magyar Telekom, de az OTP is tartogathat meglepetéseket


Mol


A Mol a hét elején még visszatesztelte a 3 060 forintos támaszt, bár fölé visszakerülnie már nem sikerült. Ezután újabb esés következett, a papír szerdán új lokális mélypontot ütött, amelynek közeléből az árfolyam nem is tudott érdemben eltávolodni a hét második felében. Az elmúlt hét esése után az árfolyam rövid távon túladott tartományban jár, amennyiben a részvény a jelenlegi szintekről felfelé mozdulna el, az első fontos ellenállást a 3 060 forintos szint jelenti majd. Míg lefelé, első körben a 2 932 forintos, új lokális mélypontra érdemes majd figyelni.

Fontos szintek felett a Magyar Telekom, de az OTP is tartogathat meglepetéseket


Richter


A gyógyszergyártó részvényei az elmúlt hetekben ismét emelkedéssel próbálkoztak meg, azonban a hét elején elfogyott a lendület, az árfolyam lefordult és a Richter pénteken a rövid távú emelkedő trendvonal alatt zárt be. Amennyiben nem sikerül a május óta tartó, 5 100 forint közelében található trendvonal fölé visszakerülnie, az árfolyam a későbbiekben az 5 000 forintos támaszt vehetné célba. A jelenlegi szintekről ismét felfelé mozdulva el, az emelkedő trendvonal felett a 20 napos mozgóátlag jelenthetné a következő megállót, 5 180 forintnál.

Fontos szintek felett a Magyar Telekom, de az OTP is tartogathat meglepetéseket


Magyar Telekom


A Magyar Telekom árfolyama az elmúlt hetek folyamán egyre magasabb mélypontokat hagyott a grafikonon, a héten az erősödés folytatódott és a részvény felfelé tört ki a 425-430 forintos tartományból, ahol korábban többször is kifulladt az emelkedés. Amennyiben az erősödés folytatódik, a 439 forintnál található 200 napos mozgóátlagot áttörve folytatódhatna az osztalékszelvény vágása után hagyott rés visszatöltése.

Fontos szintek felett a Magyar Telekom, de az OTP is tartogathat meglepetéseketCímlapkép forrása: Budapesti Értéktőzsde

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Szerkesztő-újságíró
Sales representative
Befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium