Főpályaudvar lehet a Nyugatiból

2019. január 5. 09:31    
nyomtatás
 
Hamarosan megkezdődik a Keleti és a Nyugati pályaudvar épületeinek korszerűsítése, ám ennél komolyabb átalakítás készülődik: egy korszerű, átmenő főpályaudvar létesítésének előkészítése már folyamatban van. Ez a Nyugati pályaudvar lehet majd, a Déli és a Nyugati pályaudvart a földfelszín alatt köthetik össze - írja a Magyar Idők.


Már évek óta szó van arról, hogy a budapesti fejpályaudvarokat úgy szervezzék újra, hogy átmanú forgalmú pályaudvarokat hoznak létre, ezzel gyorsulna a vonatforgalom, kényelmesebbé válnának az átszállások, és a fejpályaudvarok átalakítása révén értékes fejlesztési terület is felszabadulhat (pl. a Déli esetében).

A Magyar Idők azt írja,a Déli és a Nyugati pályaudvar felszín alatti összekötésével átmenő forgalmú főpályaudvar jöhet létre a berlini, bécsi főpályaudvar mintájára.

A koncepció előkészítése a megvalósíthatósági tanulmány megrendelésével már elkezdődött.


Ezen kívül a lap felidézi, hogy hamarosan megkezdődik a Keleti és a Nyugati pályaudvarok épületeinek a felújítása, új várótermek létesülnek, korszerű tájékoztató rendszerekkel, pénztárakkal és a történelmi épületek kívül-belül megújulnak.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző (PIF)
Befektetési adminisztrációs referens
Devizapiaci üzletkötő
Junior devizapiaci üzletkötő
Junior elemző/elemző (KGE)
Junior elemző (MPP)
Szerkesztő-Újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium