Előfizetői tartalom

Gigantikus büntetésre készül a Facebook, mégis szárnyal az árfolyam

Portfolio
Meglódult a Facebook árfolyama a zárás utáni kereskedésben azt követően, hogy közzétette negyedéves gyorsjelentését a cég. Mindezt annak ellenére, hogy a gyorsjelentésből kiderült: 3-5 milliárd dolláros büntetésre számít a menedzsment az adatkezelési botrányokat érintő vizsgálatok kapcsán. Az ezzel kapcsolatos bizonytalanság így valamelyest csökken - vagy legalábbis némi iránymutatást kaptak a befektetők, hogy milyen nagyságrendet vár a cégvezetés - és jó hír az is, hogy látszólag sem a felhasználókat, sem a hirdetőket nem tántorították el a botrányok. A bevételek továbbra is kétszámjegyű ütemben növekszenek.

A felhasználószámGlobális szinten nem állt meg a felhasználószám növekedése a Facebooknál, a naponta aktív felhasználók száma 1,562 milliárd fő volt az első negyedév végén, a havonta aktív felhasználók száma pedig 2,375 milliárdra emelkedett. Mind a kettő 8-8 százalékos növekedésnek felel meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az Egyesült Államokban gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés