Előfizetői tartalom

Gigaüzlet rendezheti át az európai villamos energia ágazatot

Portfolio
A finn Fortum 8,05 milliárd eurós, részvényenkénti 22 eurós felvásárlási ajánlatot tett a német Uniperre. A Fortum leginkább a társaság vízerőművei és svédországi atomerőművei, illetve esetleg oroszországi gáztüzelésű erőművek iránt érdeklődik, és máris az Uniper széntüzelésű erőműveinek átvételéről egyeztet egy harmadik partnerrel.

Az E.On résztulajdonában álló, egyebek mellett erőmű-üzemeltetéssel és energiakereskedelemmel foglalkozó Uniper 2016-ban mintegy 67 milliárd eurós árbevételt produkált. A társaság összességében körülbelül 40 gigawatt erőművi kapacitás felett rendelkezik Európában és Oroszországban, portfóliójában víz-, szén- és gázerőművek szerepelnek, de gázvezetékekben, lng-terminálokban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés