Előfizetői tartalom

Hajmeresztő hiba okozhatta a robbanást a cseh vegyi üzemben

MTI
Egy éppen használaton kívül lévő kerozintartály tisztítása közben következhetett be a tegnapi csehországi vegyiüzem-robbanás. A cseh sajtóban megjelent vélemények szerint a munkások valamit hegeszthettek, miközben megfeledkeztek arról, hogy a tartályban még lehetnek a rendkívül robbanékony repülőgép-üzemanyagnak maradékai vagy abból származó gázok. A Kralupy nad Vltavou vegyiművekben csütörtökön délelőtt történt robbanás közvetlen oka ugyanakkor továbbra is ismeretlen.

A robbanás két súlyos sérültjét egy prágai kórházban ápolják, és a péntek reggeli jelentések szerint már nincsenek életveszélyben. Legalább öten román állampolgárok voltak a csehországi Kralupy nad Vltavou vegyiművekben történt robbanás hat áldozata közül - jelentette pénteken a cseh média, a tragédiát kivizsgáló hatóságokhoz közeli forrásokra hivatkozva. Korábban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés