Halaszthatják az ikonikus amerikai kiskercég csődjét

2018. október 12. 17:44    
nyomtatás
 
Úgy tűnik, megállapodásra jut a világ egyik legöregebb kiskereskedelmi cége, a Sears hitelezőivel, így elkerülheti a csődöt karácsony végéig - értesült a CNBC bennfentes források alapján.

Kereskedés Wal-Mart-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A Sears körülbelül 900 üzletének egy része nyitva maradhat karácsony alatt, a haladéknak köszönhetően pedig lehet, hogy a csődeljárás alatt még találna is egy vevőt a Sears. A megállapodás miatt néhány boltnak be kellene zárnia, az még nem tiszta, mindez hogy érinti majd a vállalat mintegy 90 ezer munkavállalóját.

A boltok nyitvatartásához mintegy 300-500 millió dollárnyi tőkét kellene bevonnia frissen a kiskercégnek.

A Sears valaha a világ legnagyobb bevételű kiskereskedelmi cége volt, a Wal-Mart 1989-ben körözte le. Tavaly már csak a 23. helyen állt az Egyesült Államokban a több mint 120 éves múltra visszatekintő cég. Az elmúlt hét évben veszteségesen működött és a 2008-as válság óta nem tudta növelni a bevételeit. 2008-ban 50 milliárd dolláros éves árbevételű cég volt (összehasonlításképp akkor a Wal-Mart 380 milliárd dolláros bevételt csinált), ami mostanra 16 milliárd dollárra zuhant. Egy évtizede még 100 dolláron forogtak a társaság részvényei, ma kevesebb mint 1 dollárt érnek. És ma még tovább zuhant az árfolyam, 36 százalékos mínuszban állnak az amerikai tőzsdén.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
Tematikus cikk

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium