Előfizetői tartalom

Hamarosan eljöhet a 100 dolláros olajár

Portfolio
A kőolaj ára az elmúlt hónapok folyamán nagyot emelkedett, a piaci szereplők egy része pedig arra számít, hogy az USA által Iránnal szembeni szankcióinak életbe léptetése tovább emelheti majd az olajárat, és a kőolaj hordónkénti ára jövőre akár a 100 dolláros szint fölé emelkedhet majd. Az opciós piac nyitott kötésállománya alapján látható, hogy a befektetők egyre inkább valós lehetőségként tekintenek a 100 dolláros olajárra.

Bár az amerikai olajtermelés növekedése és a viszonylag stabil globális olajkereslet miatt a piaci szereplők korábban nem tartották valószínűnek, hogy az olajár a lélektani 100 dolláros szint fölé emelkedjen, azonban a befektetők egy része immár arra fogad, hogy a kőolaj ára tovább emelkedik majd és jövőre akár meg is haladhatja majd a hordónkénti 100 dollárt is. Az...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés