Három dolog, ami véget vethet a tőzsdei pániknak

2018. október 11. 14:27    
nyomtatás
 
Tegnap nagyot estek a világ tőzsdéi, és a mai folytatás alapján egyelőre nem látszik, mi állíthatná meg az esést. A Nomura szakembere mondott három olyan tényezőt, amely megnyugtathatná a befektetőket.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Nomura szakembere, Bilal Hafeez szerint három dolog vethet véget a tőzsdei esésnek:

  • A Fed küldhet pozitív üzeneteket a piacoknak, észlelve a pénzügyi környezet megváltozását, és utalhatna arra, hogy a kamatemelés üteme kisebb lehet, ha a tőkepiaci hangulatromlás folytatódik. A Fed retorikája alapján egyelőre ennek kicsi az esélye, de akár Donald Trump kritikája is befolyásolhatja a jegybankárokat.
  • Az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háború eléggé eldurvult az elmúlt hónapokban, ez pedig megijesztette a befektetőket. Ha ebben lenne egy visszarendeződés, az megnyugtathatná a piacokat azonban egyelőre ennek is kicsi a valószínűsége.
  • 2009 óta az amerikai vállalati részvényvisszavásárlások egyértelműen támogatták a részvénypiacok emelkedését, de mivel most kezdődik az amerikai gyorsjelentési szezon, az amerikai cégek a black-out időszakban nem vehetnek vissza részvényeket, a gyorsjelentések után azonban már igen, szóval a következő hetekben az is támaszt nyújthat majd a tőzsdéknek, ha a cégek nagy volumenű részvényvásárlásokat jelentenek be, vagy folytatják korában megkezdett visszavásárlásaikat.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Hatvan milliárdból fejleszthetnek a hazai kkv-k (x)

Ingyen hitel a kisvállalkozások versenyképességének fejlesztésére. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium