Hatalmas büntetést kaphat a Google

2019. március 15. 13:59    
nyomtatás
 
Újabb fontos állomásához érkezett az Európai Bizottság és a Google csatája, miután a Financial Times szerint Brüsszel úgy döntött, megbírságolja a techóriást, amiért akadályozza a potenciális rivális keresők hirdetőit.

Kereskedés Google-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az FT értesülései szerint az átfogó vizsgálat lezárása után az Európai Bizottság versenyjogi biztosa jövő héten jelenti be a Google büntetését. A cikk emlékeztet arra, hogy a techcégre az EU az elmúlt két évben két alkalommal összesen közel 7 milliárd eurós büntetést szabott ki, mivel az Európai Unió elmarasztalta a versenyjogi szabályok megsértése miatt. A Google azonban mindkét ügyet a luxemburgi uniós bíróság elé vitte.

A legutóbbi vizsgálat a Google AdSense szolgáltatását érintette.

A hírek szerint a Bizottságnak megvan a lehetősége, hogy akár 13 milliárd eurós bírságot is kiszabjon, ami már az éves globális árbevétel 10%-ára rúgna, azonban ennél a maximális összegnél jelentősen kisebb lesz a tényleges büntetés.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Felpezsdül a hazai energetikai startup piac (x)

Karnyújtásnyira az akár 50 millió forint értékű MVM Edison fődíj. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium