Hatalmas veszteséget okozott a ZTE-nek az amerikai tilalom

2018. július 13. 18:02    
nyomtatás
 
Betettek az amerikai szankciók a ZTE-nek, az első félévben több mint 1 milliárd dolláros veszteséget könyvelhetett el a kínai távközlési cég.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Április elején az amerikai kereskedelmi minisztérium áprilisban hozott rendeletével megtiltotta, hogy az amerikai vállalatok termékeket vagy szolgáltatásokat értékesítsenek a ZTE-nek. Ez gyakorlatilag ellehetetlenítette a kínai cég működését, ugyanis alkatrészeinek 25-30 százalékát amerikai beszállítóktól szerzi be. A szankció június elejéig élt, amikor az USA visszavonta a tilalmat.

Hatalmas veszteséget okozott a ZTE-nek az amerikai tilalom


A cég működését nagyban megnehezítette ez a két hónap, a pletykák szerint volt, hogy álltak a gyárak.

A ZTE közlése szerint az első félévben 7 és 9 milliárd jüan (1,05-1,34 milliárd USD) közötti veszteséges könyvelhetett el. Ez részvényenként 1,67-2,15 jüan közötti veszteség, az előző év azonos időszakában 0,55 jüan egy részvényre jutó nyeresége volt.

Az események hatására nagyot esett a ZTE árfolyama, mielőtt az amerikai szankciók bejelentése előtti szinthez képest 57 százalékkal van most lejjebb az árfolyam.

Hatalmas veszteséget okozott a ZTE-nek az amerikai tilalom


(Marketwatch)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium