Havi 5 millió forintnyi átlagfizetést kapnak a Facebooknál

2018. április 17. 08:26    
nyomtatás
 
Tavaly 240 ezer dollár, vagyis közel 60 millió forint volt az éves medián fizetés a Facebooknál. A vezetők ennél jóval többet kerestek, Mark Zuckerberg kompenzációja több mint 8,8 millió dollár (2,2 milliárd forint) volt - derül ki a cég 2017-es adataiból.

Kereskedés Facebook-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az alapító és cégvezető 37-szer annyit keres, mint egy átlagos dolgozó. De ezt nem a hagyományos módon kapta meg tavaly. Zuckerberg alapfizetése 1 dollár volt 2017-ben, ahogy az elmúlt években is, nem kapott bónuszt vagy részvényeket a kompenzációs csomagjában. De az utazási költségei és a biztonságára fordított összegek 54 százalékkal ugrottak meg, 8,85 millió dollárt tettek ki, miután Amerika 30 államát beutazta.

Vagyis ezt a 8 millió dollárt nem kapta kézhez Mark Zuckerberg, de nem kell félteni, hiszen 68 milliárd dolláros vagyonával a világ ötödik leggazdagabb emberének számít.

A Facebooknál dolgozók medián fizetése 240 ezer dollár, ami havonta 5 millió forintnak felel meg. A szektortárak közül a Twitternél 161 860 dollárt kerestek tavaly a dolgozók a medián érték alapján, ez havonta 3,3 millió forintnak felel meg. Ezek a számok jóval magasabbak, mint amit az átlagos amerikai dolgozók keresnek, a statisztikai hivatal adatai szerint a negyedik negyedéves számok alapján a medián éves fizetés 44 500 dollár a heti 40 órát dolgozóknál.

(Wall Street Journal)

A címlapkép forrása: Shutterstock

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium