Előfizetői tartalom

Hazai vállalatoknál is terjed az agilis szervezeti modell

Portfolio
A vállalatoknak napjainkban egy olyan világhoz kell alkalmazkodniuk, amely folyamatos innovációt és rugalmasságot igényel. Ezt az igényt a hierarchikus felépítés egyre kevésbé képes kiszolgálni, ezért a multinacionális cégek sorban választják az úgynevezett agilis megközelítést, amely alapjaiban formálja át az eddig ismert vállalati struktúrát. Nemrég az OTP Bank is megkezdte az IT-világból származó működési modell bevezetését, amitől többek között rövidebb fejlesztési időt és nagyobb munkavállalói elégedettséget várnak. De mi változik pontosan, és milyen kihívásokkal jár az átállás egy ilyen nagyvállalat esetében?

A szoftverfejlesztésben, és általánosságban az IT-projektek menedzselésében egyre többen alkalmazzák az úgynevezett agilis módszertant, de már olyan vállalatok is vannak, amelyek erre alapozzák a teljes működésüket. Utóbbi szemlélet főleg startupoknál jellemző, de olyan, nem tech szektorban működő nagyvállalat nagyon kevés van a világon, amelyik valóban agilis rendszerben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés