Előfizetői tartalom

Hét évre küldik börtönbe a világ leggyűlöltebb emberét

Portfolio
Hét éves börtönbüntetést kapott Martin Shkreli, a "gyógyszer-tesó" (pharma bro), aki egy időben büszkén birtokolhatta az internet leggyűlöltebb emberének címét, miután egy gyógyszer árát 5500%-kal megemelte. Shkrelit viszont nem emiatt, hanem csalás miatt küldik rács mögé, amit akkor követett el, amikor hedge fundját és gyógyszercégét üzemeltette.

Az egyetlen ember, akit vádolni lehet azért, hogy ma itt vagyok, az én vagyok - mondta könnyeivel küszködve a bukott befektetési guru a brooklyni törvényszéken, miután hétéves börtönre ítélték. Shkreli korábban a kormányt vádolta azzal, hogy összeesküvést szőttek ellene, most ezt a vádat visszavonta. Elnézést kért befektetőitől, hogy átverte őket.Sosem a pénz motivált....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés