Hétfőn emelnek vádat a Renault vezére ellen

2018. december 7. 12:24    
nyomtatás
 
A Renault vezérigazgatója és a Nissan korábbi elnöke ellen hétfőn emelhetnek vádat a japán ügyészek, Carlos Ghosnt csalással vádolják, miután a gyanú szerint Carlos Ghosn eltitkolhatta valós jövedelme egy részét.

Kereskedés Renault-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

A tokyo-i ügyészség hétfőn emelhet vádat a Renault vezérigazgatója és a Nissan korábbi elnöke, Carlos Ghosn ellen, míg a hatóságok ezzel párhuzamosan Greg Kelly, az ügyben Ghosnnal együtt őrizetbe vett volt Nissan felsővezető ellen is vádat emelhetnek majd. Ghosnt és Kelly-t azzal vádolják, hogy a Nissan éves jelentéseiben valótlanul számoltak be Ghosn juttatásainak egy részéről.

A Reuters által idézett beszámoló szerint a Nissan éves beszámolójában közzétett valótlan állításokért nem csupán a cég korábbi vezetőit, de magát a céget is felelősségre vonhatják, az ügyészek pedig a Nissan ellen vádat terveznek emelni, amiért a társaság nem akadályozta meg a visszaéléseket.

Hétfőn emelnek vádat a Renault vezére ellen

Forrás: AFP / Ludovic Marin


Az elmúlt időszak egyik legfontosabb autóipari híre volt, hogy a Renault-Nissan-Mitsubishi autóipari csoport vezetőjét, Carlos Ghosnt csalással vádolták meg, emiatt a Nissan és a Mitsubishi is felmentette Ghosnt az elnöki tisztségéből, míg a Renault úgy döntött, hogy nem távolítja el Ghosnt a társaság vezérigazgatói posztjáról, hanem feladatait átmenetileg a cég második embere, Thierry Bollore ügyvezető igazgató veszi át.

(Reuters)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő (x)

Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat. 

Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással (x)

Hogyan lehet csökkenteni a betegszabadságok miatti veszteséget? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium