Előfizetői tartalom

Hibák, melyeket ne kövess el 2018-ban!

Portfolio
A történelem nem ismétli önmagát, de rímel, mondta Mark Twain. Ez a megállapítás különösen igaz a tőzsdékre, ahol más-más formában ugyan, de ismétlődő minták jelennek meg újra és újra. Elég csak az egymást követő hurráoptimista és világvégét váró szakaszokra gondolnunk. A rossz hír, hogy a hibák, melyeket mi emberek hajlamosak vagyunk elkövetni szintén ismétlődnek, kereskedőről kereskedőre szállva.

A sok ismétlődő önszabotázs minta közül talán kiemelkedik az, amikor a tőzsde által elvileg kínált korlátlan lehetőségek mámorában az őt érő különböző impulzusok hatására össze vissza kereskedik valaki, majd tetteit utólag egy racionálisnak tűnő indokkal alátámasztja.Ennek ellentéte is gyakori jelenség, amikor valaki nagyon precíz akar lenni, és a piaci elemzésben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés