Előfizetői tartalom

Hihetetlen bravúrral tapsolták el a nyugdíjasok pénzét

Portfolio
A Virgin Airways alapítója, Richard Branson mondta egyszer, hogy ha milliárdosból milliomossá akarsz válni, nem kell mást tenned, mint csinálni egy légitársaságot. Nos, úgy tűnik nem ez az egyetlen módja annak, ha rengeteg pénzt akarunk elbukni, ugyanis egy houstoni székhelyű kockázati tőkealapnak sikerült elérnie, amit még másnak nem, a befektetők 2 milliárd dollárját vesztették el az utolsó centig gyakorlatilag néhány hónap leforgása alatt.

Volt, nincsA Wall Street Journal hívta fel a figyelmet egy, a maga módján egyedülálló esetre, mikor is az EnerVests nevű kockázati tőkealap 2013-ban épp az olajboom tetején, mikor 100 dollár környékén kereskedtek az olajjal kezdte el felvásárolni az olaj- és gázkitermelő kutakat. Szerencsétlenségükre az energiaárak alig néhány hónapra rá összeomlottak, az alap pedig a befektetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés