Előfizetői tartalom

Hollandia tovább növelné részesedését az Air France-KLM-ben

Portfolio
A holland pénzügyminiszter tegnap bejelentette, hogy a holland kormány növelte részesedését az Air France-KLM légitársaságban, a holland kormányzat pedig azt tervezi, hogy a cégben fennálló részesedését tovább emeli majd a későbbiekben. Hollandia a francia kormány tulajdoni hányadához hasonló részesedésére kíván szert tenni, a bejelentést rosszul fogadták a piaci szereplők, miután a befektetők attól tartottak, hogy a holland-francia kormányzati csatározások nyomán sérülhetnek a részvényesek érdekei. Az Air France-KLM árfolyama 12,6 százalékkal került ma lejjebb.

Nagyot esett az Air France-KLM árfolyama, miután a holland pénzügyminiszter bejelentette, hogy a holland kormányzat 12,7 százalékosra növelte részesedését a légitársaságban, és Hollandia 14 százalék körülire tervezi növelni részesedését a cégben, így próbálva meg ellensúlyozni a francia kormányt, amely 14,3 százalékos részesedéssel rendelkezik a társaságban. A holland...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés