Előfizetői tartalom

Hova tűntek a japánok?

Portfolio
Valaha a high-tech elektronikai iparág fellegvárának számított Japán, az utóbbi években azonban egyre jobban kopik ez a cím. A szenvedésük legutóbbi bizonyítéka, hogy a Sony búcsút int számítógépgyártó üzletágának, a Vaionak. Az Apple és a Samsung előretörése nagy csapást mért a japán gyártókra, a televíziók piacán rohamosan részesedést veszítenek és a mobiltelefonok terén is hasonló a helyzet. Mi a baj a japán elektronikai cégekkel és vajon eljön-e még az az időszak, amikor ismét az innovációval azonosítják őket?

Vergődik a Sony A japán elektronikai cégek vergődésének legutóbbi bizonyítéka a Sony februári bejelentése, hogy leválasztja és eladja egy kockázati tőke társaságnak a Vaiót. A cégvezetésen már régóta nyomás volt, hogy tegyen valamit a gyenge teljesítménye ellen. Az elmúlt hat évből ötben volt veszteséges a vállalat és a folyó pénzügyi évre (ami 2015 márciusában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés