Így fizet osztalékot az OTP idén

2018. május 17. 08:10    
nyomtatás
 
Az OTP 2018. április 13-án megtartott közgyűlése a 2017. üzleti év eredménye után a bank törzsrészvényeire, a névértékre vetítve 219 százalék osztalék kifizetéséről határozott. Az osztalékfizetés június 4-én kezdődik.

Kereskedés OTP-részvényekkel a Portfolio Online Tőzsdén!

Az OTP osztalékfizetési rendje:

  • A közgyűlési határozatnak megfelelően ezt az osztalékmértéket a bank a saját részvénynek minősülő részvényekre eső osztalék mértékével megnövelte. Ennek megfelelően egy darab 100 forint névértékű törzsrészvényre eső osztalék mértéke 221,35290541 forint. A ténylegesen kifizetendő bruttó osztalék a részvényes tulajdonában lévő részvények darabszáma és a megadott osztalék mérték szorzatának a kerekítés szabályai szerint egész forintra kerekített összegeként kerül megállapításra.
  • A szerdai záróárfolyammal számolva az osztalék 2 százalékos osztalékhozamnak felel meg.
  • Az osztalék kifizetésének kezdő napja: 2018. június 4. (hétfő).
  • Az osztalék iránti igény az osztalék kifizetésének kezdő napját követő öt év elteltével évül el.
  • A tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja 2018. május 28., amely napon a részvénytulajdonos értékpapírszámláján nyilvántartott OTP névre szóló törzsrészvény mennyiség jogosít a 2017. üzleti év után megállapított osztalékra.
  • A tőzsdei fordulónap (cum-dividend date, azaz az utolsó kereskedési nap, amelyen még a 2017. évi osztalékra való jogosultsággal történik az adásvétel): 2018. május 24.
  • Az osztalékszelvény 2018. május 25-én kerül le a részvényekről (ex dividend date).


Így fizet osztalékot az OTP idén

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium