Így forrósodott fel egész Magyarország

2019. augusztus 12. 16:10    
nyomtatás
 
Hazánkban a meteorológiai mérőállomásokon mért évi középhőmérsékleti értékek alapján a melegedés mértéke 1901-től országosan meghaladta az 1°C-ot, Budapesten pedig a 1,5°C-ot - közölte a KSH.


Budapest magasabb értékét jelentős mértékben a "városi hősziget" nevű jelenség magyarázza. A mesterséges felszínek jobban felmelegszenek, mint a természetes növényzettel borítottak, amit fokoz még a gazdasági tevékenység és az épületek hőkibocsátása is.

Így forrósodott fel egész Magyarország
Klikk a képre!


Forrás: KSH

2018-ban Európa talajfelszíni évi középhőmérséklete 2,1°C-kal volt magasabb a XIX. század második felének átlagánál.

Így forrósodott fel egész Magyarország
Klikk a képre!Az idei nyár is kifejezetten meleg, több rekord dőlt meg az elmúlt hetekben, sőt, az idei július volt a második legmelegebb a Földön. Olyan meleg pedig sosem volt, mint júniusban.

Kutatók arra figyelmeztetnek, hogy világszerte vészhelyzet alakult ki az klímaváltozás miatt, és a kormányok eddigi, elégtelen vállalásai miatt az elviselhetőnél kétszer nagyobb mértékben, 3 Celsius-fokkal emelkedhet a globális átlaghőmérséklet az évszázad végéig az iparosodás előtti korszakhoz képest.

2019.08.10 08:16 Életbe lépett a hőségriasztás
2019.08.12 08:23 Óriási tévedés azt gondolni, hogy Magyarországot nem fenyegeti vízhiány
2019.08.04 17:30 Nyugtalanító dolog történik az európai folyókkal, ami az energiaellátást is veszélyezteti
2019.08.04 12:25 Aggódik a gyors jégolvadás miatt az OMSZ szakértője
2019.07.26 08:17 Pokoli hőség tombol Európában - Évszázados rekordok dőlnek meg


(Címlapkép: MTI/Komka Péter)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
Állásajánlatok
Könyvelő
Senior befektetési tanácsadó
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium