Előfizetői tartalom

Így trükköznek a milliárdosok, hogy a családban maradjon a vagyon

Portfolio
Egyetlen jó ötlet elég ahhoz, hogy egy család generációkon keresztül a világ leggazdagabbjai között szerepelhessen. Ha csak nem történik valami nagy dráma, akkor valószínűleg az olyan saját erőből lett milliárdosok, mint Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, vagy a Google-alapítók családjának nem lesznek pénzügyi gondjai. Ahogy a Wal-Mart alapító gyermekei még mindig benne vannak a top 20-ban, vagy ahogy például a L'Oreal örököse, Liliane Bettencourt a világ leggazdagabb nőjének mondhatta magát egészen 2017 őszén bekövetkezett haláláig. De mi történik akkor, ha egy milliárdos egy olyan országban él, ahol 50-60 százalékos örökösödési adó sújtja a vagyonát? Így ugyanis a család a szépen felépített birodalom jelentős részét elbukhatja, ha ki kell fizetnie az adót. De persze vannak trükkök, amelyekkel ezt meg lehet akadályozni.

A 95 éves dél-koreai milliárdos, Kim Jae-myeong családja például a jövőben szembekerülhet ezzel a problémával. Kim, aki ma már csak az élelmiszeripari konglomerátum tiszteletbeli elnöke, miután két évtizeddel ezelőtt lemondott a menedzsmentben betöltött pozíciójáról, aktív évei alatt mintegy 2 milliárd dolláros vagyont épített fel.Ahol igazán magas az örökösödési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés