Előfizetői tartalom

Ijesztő képet festenek a profitvárakozások

Portfolio
A tavalyi negyedik negyedéves eredmények közzétételét követően szokásos módon összegyűjtöttük a magyar részvényekre vonatkozóan a friss elemzői profitbecsléseket az elkövetkező évekre vonatkozóan. Ezek alakulását vizsgálva igencsak kedvezőtlen kép rajzolódik ki, valamennyi fontosabb hazai papírnál jelentősebb mértékben csökkentek a várakozások az elmúlt egy év során. Az egy negyedévvel korábbi felméréshez képest a Richternél volt kimagasló a visszaesés, ami persze nem meglepő, tekintve a gyenge negyedik negyedéves eredményeket, a kedvezőtlen idei évi kilátásokat valamint a legutóbbi profit warningot. Sokadik alkalommal publikáljuk a magyar blue chipek legfontosabb régiós szektortársaival kapcsolatos profitvárakozásokat is, azonban csak a BÉT-en forgó részvényekre gyűjtöttük össze mi magunk a becsléseket, egyéb társaságok vonatkozásában a Datastream adatait jelenítettük meg.

Mit várhatunk a hazai cégektől?. A felmérésben résztvevő társaságok: Bank of America, Buda-Cash, Citi, Concorde, Deutsche Bank, Erste, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan, Jefferies, Morgan Stanley, Quaestor, Raiffeisen, UBS, Unicredit, Wood. Meglehetősen borús képet fest a hazai cégek esetében az előretekintő elemzői profitvárakozások alakulása, az egy évvel ezelőtti felmérésünkhöz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés