Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

2018. január 14. 08:05    
nyomtatás
 
A héten lezajlott a fogyasztói elektronika legizgalmasabb éves eseménye, a Las Vegas-i kiállítás (CES). Összeszedtünk 10 érdekes, meglepő vagy éppen innovatív terméket.


Mi az a CES?
A januárban megrendezésre kerülő CES (Consumer Electronic Show) az év első fontos eseménye a technológia szektor számára. Az elsőt 1967-ben rendezték New Yorkban, de most már minden évben Las Vegas ad színteret az eseménynek. A CES a fogyasztói elektronikában tevékenykedők cégek kiállítása és vására. Nem nyilvános esemény, megközelítőleg 200 ezer látogatót vonz a négy nap alatt, amelyen a technológia szektor legnevesebb vezetői is képviseltetik magukat. Nem csak a termékbemutatók miatt fontos a CES, de ezen az eseményen leplezik le a technológia szektor szereplői a legújabb innovációikat, amelyek közül bár nem mind kerül végül termék formájában a fogyasztókhoz, de felfedi a fejlesztések irányát.


Neutrogena bőrszkenner


Az 50 dolláros eszköz idén kerülhet az ületekbe az Egyesült Államokban. A bőr állapotáról ad tájékoztatást a kézi eszköz, az adatokat továbbítja az okostelefonra, ahol természetesen egy alkalmazáson keresztül a javasolt Neutrogena-termékeket is meg lehet vásárolni.Byton elektromos SUV


Kínában 2019-től, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban pedig 2020-tól lehet megvásárolni a kínai startup, a Byton elektromos szabadidő-terepjáróját. A 45 ezer dollárba kerülő autóban van arcfelismerő-rendszer és egy töltéssel el lehet közlekedni városban egy hétig - állítja a gyártó.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: AFP, Mandel Engan


HiMirror


A 299 dolláros tükör az Amazon mesterséges intelligenciával működő otthoni asszisztensével, Alexával van összekötve. Elemzi a felhasználó bőrének változását és egy virtuális szépségtanácsadóként működik, sminktanácsokat is ad.Altató fejpánt


499 euróba kerül egy francia startup, a Dreem alvást segítő fejpántja, ami több mint egy olyan eszköz, ami az alvási szokásaidat figyeli. Tanulásra képes, így pedig segít abban, hogy optimális legyen az alvás. Megnyugtató-és légzőgyakorlatokat mond és figyeli, hogy melyik a megfelelő időpont az ébresztésre, hogy a legkipihentebb legyen a felhasználó.LG ThinQ hűtő


Már az 1990-es évek óta próbálkoznak a technológiai nagyágyúk "okoshűtőkkel", az idei CES-en az LG jelent meg eggyel. A ThinQ névre hallgató hűtőn egy 29-colos érintőképernyő van és össze van kapcsolva az Amazon Alexával.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: LG

LG OLED-TV


A 65 colos OLED-televízió különlegessége, hogy olyan vékony és rugalmas, hogy akár fel is lehet tekerni.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: AFP, David McNew


Samsung Wall


A Samsung sem jelent meg szupertelevízió nélkül Las Vegasban. A kiállított 146 colos 4K-televízió árát egyelőre nem közölte a dél-koreai gyártó.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: Samsung


Petrics kisállat-ágy


A kisállat-kütyük most is nagy népszerűségnek örvendenek a CES-en. 100 és 300 dollár között lesz a Petrics kisállat-ágyának ára, amivel a gazdák ellenőrizni tudják a kutyájuk vagy macskájuk alvási szokásait.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: AFP, Mendel Engan


Omni biciklis sisak


A sporttechnológiai megoldások is nagy számban képviseltetik magukat idén Las Vegasban. A Coros sisakjába például kis hangszórók vannak építve, így a biciklizők hallhatják a forgalmat, miközben telefonálnak, vagy akár a navigációt hallgatják.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: Coros

E-vone cipő


A cipőbe épített szenzorok jelzik, ha a cipő használója elesik. Természetesen saját magadról észreveszed, ha elesel, de arra például hasznos lehet, hogy az idősebb rokonokat felügyeljük vele. Mert a cipőhöz tartozó okostelefonos alkalmazás figyelmezeti a rokonokat és barátokat esés esetén.

Íme, a 10 legizgalmasabb technológiai újítása

Forrás: E-Vone


(Telegraph)

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Elemző
Szerkesztő - újságíró
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium