Előfizetői tartalom

Indul az MTelekom osztalékrali - Hogyan kereshetünk rajta?

Nagyjából 6 hét múlva, május 7-én már osztalék nélkül forognak a Magyar Telekom részvényei, a következő másfél hónap kifejezetten izgalmas lesz, hiszen az elmúlt évek tapasztalatai alapján a szelvényvágásig akár komolyabb ralit is láthatunk az MTel papírjaiban. Az alábbiakban megvizsgáltuk, hogy az elmúlt 9 osztalékfizetés tapasztalatai alapján milyen stratégiát érdemes követni a befektetőknek.

Maradt az 50 forintos osztalék A Magyar Telekom 2004 óta fizet magas osztalékot, az első években részvényenként 70 forint körüli osztalék volt jellemző, 2011-ben azonban az iparági és a szabályozói környezet romlása miatt a társaság már csak 50 forintos osztalékot fizetett. Az elemzők és a befektetők nagy részének meglepetésére a 2012-es eredmény után a társaság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés