Információkat titkolt el a Link eladója a Waberer's elől

2018. július 12. 09:18    
nyomtatás
 
A Waberer's menedzsmentje 2018. július 11-én igazgatósági felhatalmazást kapott szavatossági követelés érvényesítésére Aleksandra Ellerttel, a Link eladójával szemben. Az ok, hogy az adásvételi szerződés megkötése során nem tárt fel minden információt - áll a közleményben.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

A Waberer's július 20-án zárta le a lengyel versenytárs, a Link és a Link Services felvásárlását, a végleges felvásárlási ár 32,5 millió euró volt a két cégre. A felvásárlás egyik feltétele volt, hogy megkezdődjön a Waberer's részvényeivel a kereskedés a budapesti tőzsdén, a felvásárlást a nyilvános ajánlattételből származó nettó bevételből finanszírozta a társaság.

Az eladó Aleksandra Ellert volt, akivel 2017. május 26-án kötött előzetes részvényeladási megállapodást a Waberer's. A mai közlemény szerint vele szemben szavatossági követelést érvényesítene a menedzsment, ami
az eladó Link-ben meglévő részesedésének Waberer's általi megszerzése tárgyában kelt adásvételi szerződés megkötése során fel nem tárt információkhoz köthető.


Tavaly nyáron részben azért lépett tőzsdére a Waberer's, hogy a részvénykibocsátásból befolyó összeg jelentős részéből finanszírozhassa a lengyel fuvarozási cég felvásárlását. A Waberer's menedzsmentje az akvizícióban jó lehetőséget látott és úgy gondolták, sokkal hatékonyabban tudnák működtetni a lengyel céget, valamint az akvizíciónak köszönhetően jelentős szinergiahatásokat is ki tudnak majd aknázni.

Úgy számoltak, hogy a Linknek köszönhetően az EBITDA szinergia értéke 1,5-2 millió euró közelében lesz 2017-ben. Érdemi szinergiahatás pedig először 2018-ban jelenhet meg, ekkora ugyanis lezárul a Link cégcsoportba történő integrálása. Így a várakozások szerint jövőre már durván 5 millió euró szinergia érhető el az EBITDA szintjén.

Információkat titkolt el a Link eladója a Waberer

A Link felvásárlásától várt szinergiahatás, Forrás: Waberer's

A bevételek növekedését a Link akvizíciója hajtotta elsősorban az elmúlt negyedévekben a Nemzetközi Fuvarozási szegmensben, a flottaméret ugyanis jelentősen nőtt a felvásárlásnak köszönhetően.

A Waberer's ma reggel egy profit warningot is közzétett az európai fuvarozási piac változásaira hivatkozva.

A Waberer's részvényei 2 százalékot estek a ma reggeli kereskedésben.

Információkat titkolt el a Link eladója a Waberer

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium