Iránymutatásra várnak a tőzsdék

2018. április 23. 08:40    
nyomtatás
 
Lefordultak a tengerentúli tőzsdék pénteken, különösen rosszul teljesítettek a technológiai szektor részvényei a nap folyamán, az amerikai részvényindexek végül 0,8-1,2 százalékos eséssel zárták a hét utolsó napját. Ázsiában is borús hangulatban indult a hét, a távol-keleti börzék mérsékelt mínuszban járnak ma reggel, az európai határidős indexek állása alapján a kontinens börzéi pénteki záróértékeik közelében kezdhetik a hétfői kereskedést.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

Mi történik a tőzsdéken?


  • A pénteki piacnyitást követő iránykeresés után lefordultak a tengerentúli tőzsdék, és a zárásra sem javult érdemben a hangulat, a Dow végül 201 pontos mínuszban, 0,8 százalékos eséssel zárta a napot, az S&P500 0,8, százalékos mínuszban fejezte be a pénteki kereskedést. A technológiai szektor részvényei alulteljesítettek a pénteki kereskedésben, a Nasdaq 1,2 százalékos mínuszban zárta a napot.
  • 4,1 százalékos mínuszban zárták a pénteki napot az Apple részvényei, miután a Morgan Stanley elemzője 203 dollárról 200 dollárra csökkentette az Apple részvények célárfolyamát, míg a bankház elemzője szerint a cég bár a várakozásoknak megfelelő eredményekről számolhat be az első negyedév folyamán, azonban a Q2-es periódusban az iPhone-ok iránt mutatkozó, várhatóan alacsonyabb kínai kereslet óvatosságra intette Morgan Stanley elemzőit.
  • Mérsékelt mínuszban járnak az ázsiai részvényindexek hétfőn, a Nikkei 0,3 százalékot esett, a hongkongi tőzsde 0,5, a sanghaji börze pedig 0,6 százalékos mínuszban jár. Ázsia más részein is enyhe esés jegyében telt a hét első napja, a dél-koreai Kospi 0,2, a szingapúri tőzsde 0,1 százalékos mínuszban jár.
  • A határidős DAX index 13 pontos pluszban jár péntek reggel, amely 0,1 százalékos emelkedést vetíthet előre az európai piacnyitásra.
  • A forint az euróval szemben továbbra is a 310-es szint közelében jár hétfő reggel, egy dollár 253 forintba kerül, míg svájci frankért 259 forintot kell fizetni ma reggel.

Mire figyelnek a befektetők?


  • Hétfőn az NGM teszi közzé az államháztartás márciusra vonatkozó, részletes statisztikáit.
  • A hét első napján a Markit feldolgozóipari beszerzési menedzserindexe érkezik Németországból.
  • Az eurozónából is a feldolgozóipari bmi-kre figyelnek a befektetők.
  • Az Egyesült Államokból a Markit márciusi feldolgozóipari beszerzési menedzserindexét publikálják.
  • Folytatódik a tengerentúli gyorsjelentési szezon, hétfőn teszi közzé beszámolóját a Google anyacége, az Alphabet, és a Microsoft is.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék


Mi történt idén a tőkepiacokon?


Az európai tőzsdék közül az olasz részvényindex teljesít idén eddig a legjobban, az FTSE MIB idén eddig 9 százalékos pluszban jár.

Iránymutatásra várnak a tőzsdék

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Kövess minket a Facebookon

Klikkelj a forint és svájci frank árfolyamért
MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

Jó kávé és masszázs? - így tarthatod meg a munkavállalóidat (x)

Mit tehet a munkáltató, hogy növelje a munkatársak elégedettségét? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Portfólió menedzser
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium