Előfizetői tartalom

Per nélkül szebb lenne a Park (2.)

Kökösy Gábor
Az egyetlen elemzői várakozáshoz képest részben jobb, részben a vártnak megfelelő számokat tett közzé a Graphisoft Park első negyedéves gyorsjelentésében. A várakozást csak EBITDA és üzemi eredmény soron múlta felül a társaság, igaz mindössze egy számjegyű volt az eltérés, míg árbevétel soron és nettó profit soron szinte a várttal teljesen megegyező számok láttak napvilágot. A bázisidőszakhoz viszonyítva továbbra is gyenge az összkép, igaz ez már korábban ismert "egyszeri" tételekhez köthető. Az AMRI miatti bevételkiesés és a peres eljárás költségei az éves jelentésben előrejelzett mértékben rontják az eredménysorokat, míg a kamatkiadásokon elért megtakarítások valamelyest javítják az alsóbb sorok számait. A gyorsjelentés főbb pontjai: - a menedzsment által előrejelzett 84%-os szinten a kihasználtság, az AMRI távozása negatívan, egyéb új bérleti szerződések pozitívan befolyásolják a mutatót; - az árbevétel soron (akárcsak a megelőző negyedévben) 4%-os csökkenés következett be a bázisidőszakhoz viszonyítva; - eközben az EBITDA hányad 85% alá került, miután a költségek soron két összetevő is jelentősen emelkedett a bázisidőszakhoz viszonyítva; - az EBITDA év/év alapon sorrendben harmadszor csökkent; - az idei évi prognózist az előző negyedéves gyorsjelentések szerint erősítette meg a menedzsment. Véleményünk szerint a Graphisoft Park negyedik negyedéves jelentésében nem láttak napvilágot olyan új vagy lényegi információk, melyek az árfolyamot jelentősen befolyásolnák.

Az egyetlen elemzői várakozás számait minden profitsoron hozta, illetve felülmúlta a Park, az árbevétel és a nettó profitsor szinte megegyezik a becsléssel, de az EBITDA és EBIT sorok is csak egy számjegyű eltérést mutattak. A bázisidőszakhoz képest minden soron gyengébb volt a Park teljesítménye, az árbevétel sor kivételével mindenhol kétszámjegyű volt a lemorzsolódás.Nincs...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés