Saját részvényeket adott el a BIF, 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizált

2018. december 5. 08:43    
nyomtatás
 
Saját részvényeket értékesített a BIF, a tranzakcióval 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizált.

Portfolio Online Tőzsde - részvénykereskedés biztonságban: stabil, banki háttér, BEVA garancia

  • A BIF tegnap 1 250 000 darab saját részvényt értékesített darabonként 2000 forintos átlagáron a Budapesti Értéktőzsdén kívül kötött ügylet keretében.
  • A tranzakcióval a BIF tulajdonában lévő saját részvények száma 4 464 000 darabról 3 214 000 darabra csökkent, a saját részvények aránya 15,6 százalékról 11,2 százalékra csökkent, miközben a közkézhányad 24,5 százalékról 28,9 százalékra emelkedett.
  • A BIF célja, hogy szabályozott ingatlanbefektetési társaságként (SZIT) működjön, jelenleg a társaság szabályozott ingatlanbefektetési elővállalkozásként működik, ez a SZIT előszobájának tekinthető. A SZIT-té váláshoz több kritériumnak is meg kell felelni az ingatlanvállalatoknak, az egyik ilyen kritérium az, hogy a közkézhányadnak legalább 25 százaléknak kell lennie, pontosabban a SZIT-nek a teljes jegyzett tőke össznévértékéhez viszonyítva legalább 25 százalékos részvénysorozattal kell rendelkeznie, amelynek a tulajdonosai egyenként a teljes jegyzett tőke össznévértékének legfeljebb 5 százalékát tulajdonolhatják. A saját részvények értékesítése mögött részben az állhatott, hogy így a SZIT-té válás közkézhányad szabályának is meg tud felelni a társaság.
  • A SZIT-té válás felé egyébként fontos lépés volt, hogy november közepén a Magyar Takarékszövetkezeti Bank BIF-részvényeket értékesített, amivel a tulajdoni hányada 4,99 százalékra csökkent, így az a részvénycsomag is a közkézhányadba számítható.

Saját részvényeket adott el a BIF, 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizált


  • A saját részvények értékesítésével a 600 forintos részvényenkénti bekerülési árat figyelembe véve a BIF részvényenként 1400 forint, összesen 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizált.
  • Hogy ezt perspektívába helyezzük, a BIF idei első féléves adózott eredménye 867 millió forint volt, vagyis az 1,75 milliárd forint árfolyamnyereség közel kétszer akkora összeg, mint amekkora a vállalat első féléves profitja.

Saját részvényeket adott el a BIF, 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizált  • A BIF árfolyama idén már közel 29 százalékot emelkedett.

Saját részvényeket adott el a BIF, 1,75 milliárd forint árfolyamnyereséget realizáltElőző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...MINDEN, AMI BEFEKTETÉS ÉS KERESKEDÉS
Feliratkozom a Portfolio Trader hírlevélre
Elmúltam 16 éves
Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.
FELIRATKOZOM
Tematikus cikk

A piacon egyedülálló szolgáltatásokat vezetett be az OTP Ingatlanpont (x)

Az OTP Ingatlanpont döntött: bevezette a papírmentes ügyintézést. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
1
Prémium