100 millió felhasználó adatait lophatták el a nemzetközi "gyakorikérdésektől"

2018. december 4. 08:47    
nyomtatás
 
A Quora nevű gyakori kérdéseket összegyűjtő közösségi oldal közölte: mintegy 100 millió felhasználójuk személyes adatait lophatták el.


A gyakori kérdéseket összegyűjtő Quora nevű közösségi oldal vezérigazgatója, Adam D'Angelo egy hétfői blogposztban közölte:

nemrégiben egy támadás nyomait fedezték fel, illetéktelenek férhettek hozzá egyik rendszerükhöz. Már dolgoznak a helyzet megoldásán, és lépéseket tesznek annak érdekében, hogy ez többé ne fordulhasson elő.


Múlt pénteken észlelték, hogy illetéktelenek hozzáférést szereztek egyik rendszerükhöz, melyen keresztül a felhasználók e-mail címét, titkosítva tárolt jelszavát, publikus megnyilvánulásait, (kommentek, pontozások) érhették el.

Mint az adatlopási eset gyakori kérdéseiben írják, "nagyon valószínűtlen, hogy személyiség-lopásokat eredményezne az incidens, mivel a cég nem gyűjt szenzitív információkat a felhasználókról, mint például személyi igazolvány szám vagy bankkártyaszám. Azt a 100 millió felhasználót, akik érintettek lehetnek az esetben, e-mailben értesíti a cég.

Alig pár nap telt el azóta, hogy a Marriott hotellánc bejelentette: akár 500 millió vendégük személyes adatait is ellophatták. Ráadásul mind a kettő esetben európai érintettjei is lehetnek nagy számban, így könnyen lehet, hogy GDPR-vizsgálat és tekintélyes bírság lesz a vége az ügyeknek.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

2019-ben nyit a Bábolna Strand- és Termálfürdő (x)

Az épülő fürdő üzemeltetésére pályázatot írt ki az önkormányzat. 

Sokat spórolhatnak a cégek magán-egészség biztosítással (x)

Hogyan lehet csökkenteni a betegszabadságok miatti veszteséget? 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
Állásajánlatok
Pricing Specialist
Tőzsdei adatszolgáltatás Üzletágvezető
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium