150 millió dollárnyi hitelt helyeztek ki egy blockchaines rendszerrel

2018. november 7. 09:49    
nyomtatás
 
Szindikált hitelt helyezett ki egy blockchainrendszer segítségével a spanyol BBVA és két partnerbankja, ezzel a spanyol konglomerátum az első a világon, amely ilyen jellegű kölcsönt folyósított - írja a Financial Times.


4600 milliárd dollárnyi szindikált hitelügyeletet bonyolítanak le évente világszerte, a bankok az ilyen tranzakciókban jellemzően még mindig olyan elavult eszközöket használnak, mint a faxgépek. A blockchaintechnológia segítségével egy ilyen ügylet résztvevői egyszerre férhetnek hozzá egy megosztott digitális főkönyvhöz, melyet nem lehet módosítani, ezzel számos hitelezéshez kapcsolódó folyamatot le lehet rövidíteni és fel lehet gyorsítani.

A BBVA 150 millió dollárnyi szindikált hitelt helyezett ki a Red Electricának, egy spanyol áramszolgáltatónak. A tranzakcióban a japán Mitsubishi UFG és a francia BNP Paribas is részt vett, jogi tanácsadóként a Linklaters és a Herbert Smith Freehills működött. Összességében a hitelkihelyezés kéthetes idejét sikerült két napra lerövidíteni a blockchain segítségével.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hír


 

hirdetés
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium