25 ezer lesz a bitcoin az év végére - van, aki még mindig reménykedik

2018. július 11. 10:06    
nyomtatás
 
Tegnap nagyot esett a bitcoin árfolyama és ismét közelít a 6000 felé, a szakadást viszont néhány jó hírnek úgy tűnik, sikerült megállítania. Kiderült ugyanis, hogy India valószínűleg csak átmenetileg tiltja be a kriptopénzeket, illetve egy neves bitcoinelemző elmondta, hogy még mindig 25 ezer dollárra várja a kriptopénz árfolyamát az év végére.


India nem tervezi végleg betiltani a kriptopénzeket - állítja a Quartz egyik hivatali forrása. Állítólag jelenleg azon dolgozik az ázsiai ország, hogy árupiaci eszközként lehessen kereskedni a kriptopénzzel, ehhez viszont szükséges a megfelelő jogi környezet kidolgozása. A keretrendszer várhatóan idén júliusban készül el véglegesen.

Mindez megnyugvást jelenthet azoknak a kriptokereskedőknek, akik a végleges betiltás miatt aggódtak, miután múlt csütörtökön lényegében kinyírta a bitcoinkereskedést az indiai kormány. Erről itt írtunk:
2018.07.04 08:57 Holnaptól lényegében betiltják a bitcoint Indiában

A kormány főleg azért döntött a szigorú fellépés mellett, mert szerintük aggályos, hogy a kritodevizák anonimitását bűnözésre és terrorfinanszírozásra lehet felhasználni. Ha egyszer ez a kérdés megoldást talál, vélhetően a kriptopénzek szabályozása is előrehalad, hiszen ahogy az indiai hatóságok fogalmaznak, "a kereskedés önmagában nem bűncselekmény."

Közben a tengerentúlról is érkeztek kriptopénzes hírek: Tom Lee, a Fundstat Global Advisors vezetője és neves kriptopénzelemző továbbra is úgy véli, hogy 25 ezer dollár lesz a bitcoin az év végére, ha csak nem szól közbe valamely szabályozói intézkedés. Ez lényegében 290%-os hozamot jelentene a mostani állapothoz képest - írja a Forbes.

Lee a tézisét főleg technikai alapokra helyezi: egy charton bizonyítja, hogy volt már máskor is, hogy a kriptopénz értéke 65%-ot esett, az ilyen eseményeket viszont rendre hatalmas emelkedés követte. Az első ilyen alkalommal 250%-pt, másodszor pedig 50%-ot emelkedett a kriptopénz árfolyama.

Jelenleg 6355 dollárt ér egy bitcoin.

Előző cikk  Előző cikk Következő cikk  Következő cikk


F?rum
 
 
×
×
Jogi nyilatkozat
A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.

Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés alkalmasságát vagy megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadójával!

Az előbb írtakra tekintettel az előadás szervezője, az oldal üzemeltetője, szerkesztői, és szerzői valamint előadói kizárják mindennemű felelősségüket az oldalon esetleg megjelenő információra vagy adatra alapított egyes befektetési döntésekből származó bármilyen közvetlen vagy közvetett kárért vagy költségért.
Bővebben...Tematikus cikk

Új rendszerben kell számlaadatokat küldeni a NAV-nak (x)

Ingyenes számlázó program is segíti a vállalkozásokat. 
Friss hírek
20 hír 30 hír 40 hírhirdetés
 
 
Rovatnavigátor
EZT OLVASTA MÁR?
11
22
33
44
55
0
Prémium